* Produsul poate prezenta mici diferențe aduse de către producător fără preaviz, precum aspectul produsului, eticheta, volumul de alcool sau zaharuri și anul recoltei. Dacă doriți să vă asigurați că ați comandat vinul dorit, vă rugăm să treceți în câmpul de observații al comenzii detaliile vinului pe care le doriți în mod expres sau să îi contactați pe colegii noștri din departamentul de relații cu clienții la ecomenzi@carturesti.info sau 0376 448 000.
Zona de producere: NE Moldovei, în nordul judeţului Iaşi, localitatea Bivolari
Soiul: Chardonnay
Clasificare: DOC – CMD
Terenul: solul cernoziom cambic; relief vălurit, pante 4 - 5%
Altitudine: cca 410 m deasupra nivelului mării
Sistem de conducere: cordon unilateral, tăiere scurtă în cepi
Clima: continentală, ierni friguroase, cu primăveri reci şi veri uscate
Recoltare: recoltare manuală, la maturitate deplină, în prima parte a lunii septembrie
Vinificaţie:
- presare menajantă cu presa pneumatică cu membrană
- separare must ravac aprox. 62%
- fermentaţia alcoolică s-a desfăşurat la 17°C
Maturare: la temperatură controlată în recipienţi de inox, pe depozit de drojdii fine, pentru 3 - 4 luni
Degustare:
- culoare galben-pai cu nuanţe verzui
- aromă intensă, bogată în note florale, note olfactive speciale
- gust caracteristic de unt proaspăt, aciditate susţinută, persistenţă foarte bună în retrogust
Asociere culinară: ideal cu platouri lejere, cu peşte gras sau carne de porc