* Produsul poate prezenta mici diferențe aduse de către producător fără preaviz, precum aspectul produsului, eticheta, volumul de alcool sau zaharuri și anul recoltei. Dacă doriți să vă asigurați că ați comandat vinul dorit, vă rugăm să treceți în câmpul de observații al comenzii detaliile vinului pe care le doriți în mod expres sau să îi contactați pe colegii noștri din departamentul de relații cu clienții la ecomenzi@carturesti.info sau 0376 448 000.
Zona de producere: NE Moldovei, în nordul judeţului Iaşi, localitatea Bivolari
Soiul: Sauvignon blanc
Clasificare: DOC – CMD
Terenul: solul cernoziom cambic; relief vălurit, pante 4 - 5%
Altitudine: cca 410 m deasupra nivelului mării
Sistem de conducere: cordon unilateral, tăiere scurtă în cepi
Clima: continentală, ierni friguroase, cu primăveri reci şi veri uscate
Recoltare: recoltare manuală, la maturitate deplină, în a treia decadă a lunii septembrie
Vinificaţie:
- macerare la rece, presare menajantă cu presă pneumatică cu membrană
- se utilizează doar mustul ravac, în cantitate de cca 58%
- fermentaţia alcoolică s-a desfăşurat la temperaturi scăzute de 14 - 16 °C
Maturare: la temperatură controlată în recipienţi de inox, timp de 3 - 4 luni, pentru a favoriza limpezirea naturală a vinului
Degustare:
- culoare galben-pai cu nuanţe verzui
- aromă caracteristică elegantă, cu note tipice de grapefruit, fructul pasiunii, lămâie verde,
- gust plăcut, fructat, persistenţă foarte bună, aciditate blândă
Asociere culinară: adaptat la supe, salate, preparate din carne albă