* Produsul poate prezenta mici diferențe aduse de către producător fără preaviz, precum aspectul produsului, eticheta, volumul de alcool sau zaharuri și anul recoltei. Dacă doriți să vă asigurați că ați comandat vinul dorit, vă rugăm să treceți în câmpul de observații al comenzii detaliile vinului pe care le doriți în mod expres sau să îi contactați pe colegii noștri din departamentul de relații cu clienții la ecomenzi@carturesti.info sau 0376 448 000.
O combinație între eleganța soiului Pinot Noir și terroir-ul nostru unic. Rezultatul este singular și irepetabil, o interpretare fascinantă a acestui soi. Ușoare note florale și de cireșe, cu taninuri blânde și un postgust balsamic.
ASPECTE GEOGRAFICE:
Plantatia de vita de vie Otarnita se intinde pe un versant cu expunere vestica. Sirurile sunt dispuse longitudinal pe versantul dealului.
Coordonate: 45°50’00”N; 21°35’08”E
Altitudine: 200 m peste nivelul marii
Clima: Continentala (-15°C iarna; +40°C vara)
Sol: Sol slab acid, argilos - mlastinos
Precipitatii: 600 – 800 mm anual
PODGORIE:
Soiuri: Pinot Noir
Ingrijirea solurilor: Lucrari de vara si fertilizare cu ingrasamant verde la sfarsitul toamnei/inceputul iernii. Lucrarile agricole efectuate urmaresc structurarea solurilor in vederea crearii unui mediu cat mai propice pentru vita de vie.
Ingrijirea viilor: Toate lucrarile de intretinere a vitei de vie se fac manual.
Se efectueaza si lucrari de recoltare in verde pentru optimizarea calitatii productiei.
Sistem de conducere: Guyot, cu 3.968 plante/ha
Productia: 490 ml/planta
CRAMA:
Culesul manual al strugurilor
Selectia manuala a ciorchinilor si boabelor de struguri
Fermentatia in rezervoare tronconice din otel timp de 10 zile
Fermentatia malolactica in butoaie din lemn de stejar cu capacitatea de 225 litri
Invechirea in butoaie din lemn de stejar timp de 5 pana la 8 luni
DATE GENERALE:
Denumire: DOC Recas
Volum alcoolic: 14.0%
Aciditate totala: 4.4 g/l
Continut de zahar: 2.3 g/l
Invechire in butoaie de lemn: 7 luni
Invechire in sticla: 6 luni
Se pastreaza la 14°C, la loc uscat si intunecos
Se serveste la 16°C
Asortare: carne alba, melci