Cartea noastră este o selecție (compilație, sinteză, extragere, cum vreți să-i spuneți) din cărți și de pe coclaurii post-dacici, de mâncăruri alese, fie pentru că sunt strict românești (ca păpușile de dragavei) sau foarte populare prin farfuriile noastre – dar și cu un nuștiuce local (clătitele), fie pentru că sunt adevărate bizarerii regionale (unele de-a dreptul șocante, ca florile de dovleac umplute), ori bucate ritualice, făcând parte din spiritualitatea românească (pasca). Deci, în cărțulia asta e vorba în primul rând de bucătărie veche țărănească (pescărească, ciobănească) și târgoveață, dar și de bucătăria românizată (pe) foc (și așa mai departe, o cultură se întrevede, fie că e născută înbordeiele sărace ale Bărăganului, fie prin stânile Mărginimii și Maramure șului, fie în casele de stuf ale Deltei Dunării). De asemenea, am ales și câteva rețete reprezentative pentru comunitățI care trăiesc pe teritoriul românesc – secui, maghiari, țigani, sași, sârbi, lipoveni, ucrainieni, turci, tătari – rețete care au ajuns, firesc și fratern, pe masa românului.
Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti
Categorii:
Limba:
Romana
Data publicării:
2016
Editura:
Tip copertă:
Paperback
Nr Pag:
818
ISBN:
2000000800103
Dimensiuni: l: 20cm | H: 28cm
Indisponibil
Preț valabil exclusiv online!
Împachetare cadou gratuită!
Transport gratuit peste 150 de lei.
Retur gratuit în 14 zile.
Ai întrebări? Contactează-ne!