Compilatori inspiraţi, chiar îndemânatici, talentaţi mânuitori – şi aici – ai cuvântului artistic, Negruzzi şi Kogălniceanu au realizat ceea ce acesta din urmă a intuit sau şi-au propus avangardist: alcătuirea în limba română a primului rudiment de vocabular al domeniului artei culinare. Căci din reţetele lor – nu încercăm să stabilim câte (şi care) provenite din bucătăria tradiţională autohtonă şi câte (şi care) din frecventarea aplicată a unor lucrări specializate, cu predilecţie nemţeşti şi franţuzeşti –, se poate desprinde o listă destul de generoasă de termeni specifici fiecare cu tocmeala lui, epuizând de mai multe ori literele alfabetului, fie el chirilic sau latin.
Carte de bucate boieresti
200 de retete cercate de bucate, prajituri si alte trebi gospodaresti
Categorii:
Limba:
Romana
Data publicării:
2013
Editura:
Tip copertă:
Paperback
Colectie:
ISBN:
9789735969158
Dimensiuni: l: 10cm | H: 20cm
Indisponibil
Preț valabil exclusiv online!
Împachetare cadou gratuită!
Transport gratuit peste 150 de lei.
Retur gratuit în 14 zile.
Ai întrebări? Contactează-ne!