Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Ce este nebunia?

      Ce este nebunia?

      6.0 / 10 ( 4 voturi)
      Categorii:
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2016
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      512
      Traducatori:
      ISBN:
      9786067196498
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere
      Nebunia fascinează şi îngrozeşte în aceeaşi măsură, oferindu-ne imaginea unui celuilalt complet diferit de noi. Dar ce marchează diferenţa dintre omul sănătos şi omul nebun? Poate deveni vreodată un om sănătos, nebun?
      Căutând să pătrundă dincolo de suprafaţă, dincolo de aparentele bizarerii de comportament ale nebunului, Darian Leader oferă simptomelor o nouă semnificaţie, capabilă să zguduie din temelii paradigma contemporană asupra bolii psihice. Teoria sa, prezentată într-un limbaj accesibil cititorului profan, este exemplificată prin reinterpretarea unor celebre cazuri clinice sau judiciare, precum Omul cu lupi. Ce este nebunia? se adresează deopotrivă specialiştilor şi publicului larg, reuşind să dea răspunsuri dar şi să lanseze întrebări.


      Ce ne facem cu insul care-şi vede liniştit de viaţă şi de familie, ani de-a rândul, până într-o bună zi când se duce la slujbă, îşi face impecabil datoria, după care iese într-un loc public, scoate o armă şi împuşcă un personaj cunoscut de toată lumea? În comportamentul lui nu se poate observa nimic anormal, până în clipa tragediei. Se prea poate să fi fost chiar un cetăţean-model, responsabil, respectabil şi cu un comportament liniştit. Dar, în clipele dinaintea actului său criminal, chiar se poate spune că n-ar fi fost nebun? – Darian Leader


      ... nebunia nu va fi niciodată reductibilă la simptome exterioare, care atrag atenţia. Gândirea nu este văzută aici ca tulburată, ci urmând un gen de rigoare care, de fapt şi de drept, s-ar putea să nu fie de găsit la individul „sănătos". Diagnosticul nu se poate pune pe baza unei clasificări a comportamentului exterior, ci numai ascultând ce are de spus persoana în cauză despre ce s-a întâmplat în viaţa ei, luând în serios poziţia pe care o adoptă în propriul discurs, logica pe care şi-a construit-o singură. - Darian Leader

      Darian Leader este profesor la Universitatea Roehampton, psihanalist, cu practică privată în Londra şi autorul a mai multor cărţi de succes.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.