Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Iranul meu

      Iranul meu

      Gustul amar al Revolutiei
      0.0 / 10 ( 0 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2018
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      272
      Colectie:
      Traducatori:
      ISBN:
      9786067933215
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Shirin Ebadi, laureata Premiului Nobel pentru pace (2003), avocata celor oprimaț­i, care a știut să reziste în faț­a persecuț­iilor politice din țara sa, este una dintre cele mai fascinante femei din zilele noastre. Cartea ne prezintă copilăria autoarei într-o familie iubitoare, netradiț­ională, tinereț­ea în Iranul de dinaintea Revoluț­iei din 1979 care l-a alungat pe șah, căsătoria și maternitatea, apoi lupta cu un regim opresiv.


      Shirin Ebadi a devenit prima femeie judecător din ­țara sa, apoi secretară în tribunalul pe care îl prezidase atunci când autorităț­ile religioase au declarat că femeile nu pot fi judecători. A reușit să ajungă avocat în domeniul drepturilor omului, apărând femei și copii în procese politice în care majoritatea avoca­ților se temeau să pledeze. A fost arestată și amenin­țată cu moartea, dar a continuat să apere cu mult curaj victimele injustiț­iei și discriminării, devenind o voce puternică, recunoscută în lumea întreagă.
      Media
      Shirin Ebadi e prima femeie judecător din Iran și unul dintre cei mai importanți apărători ai drepturilor omului din țara ei. E și prima femeie din lumea musulmană care a primit Premiul Nobel pentru Pace, în 2003, pentru lupta ei pentru democrație și drepturile femeilor și copiilor. Cartea asta, o bijuterie de istorie, biografie și cunoaștere, a fost publicată prima dată în Statele Unite, după ce Shirin Ebadi a dat în judecată guvernul american, obligându-l să ridice interdicția de publicare în SUA a autorilor din țările aflate sub embargo american. Și nu poate fi citită în Iran, un stat teocratic, condus de Liderul Suprem Khamenei, care nu tolerează nici acum, după zeci de ani de crime extrajudiciare, opiniile critice la adresa regimului și care-și judecă cetățenii după coduri religioase din secolul VII.Mai multe detalii găsiți aici
      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.