Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Julie si Julia

      Julie si Julia

      365 de zile, 524 de reţete, o micuţă bucătorie de apartament — sau despre cum şi-a riscat o fată căsnicia, slujba şi sănătatea mintală pentru a deprinde arta vieţii
      10.0 / 10 ( 3 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2014
      Nr. pagini:
      304
      Traducatori:
      ISBN:
      9786065885936
      Dimensiuni: l: 16cm | H: 23.5cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Ajunsă la vârsta de 30 de ani şi împotmolită într-o slujbă de secretară fără perspective, Julie Powell se hotărăşte să demareze un ambiţios proiect: să gătească într-un an 524 de reţete din cartea Mastering the Art of French Cooking, scrisă de nonconfor­mista Julia Child. Numai că reţetele nu sunt nici simple, nici puţine şi nici foarte clar explicate.

      Julie se pune pe gătit şi — la sugestia lui Eric, soţul său (care se manifestă sur­prinzător de tolerant şi iubitor) — începe să‑şi consem­neze aventurile gastronomice pe un blog, spre deliciul cititorilor ei.

      Întâlnirea dintre Julie şi Julia se dovedeşte a fi un punct de cotitură. Arta de a găti se transformă treptat în arta de a trăi frumos. Reţetele se succed ameţitor, cu gusturi şi arome tot mai diverse şi mai complicate, cititorul descoperind în cele din urmă reţeta bucuriei — adică însăşi esenţa vieţii.

      Teribil de sinceră, amuzantă, ironică şi spon­tană, Julie Powell îşi aşterne viaţa pe hârtie. Ceea ce rezultă e o carte savuroasă despre fericirea aflată la îndemână. Şi despre cum putem găsi împlinirea căutând o simplă ieşire din rutină.

      Cartea a fost ecranizată în 2009, scenariul şi regia fiind semnate de Nora Ephron, în rolurile principale jucând Meryl Streep (Julia) şi Amy Adams (Julie).

      „Nu trebuie să-ţi placă mâncarea franţuzească sau gătitul, ca să te poţi bucura de proza vivace a Juliei Powell.“

      The Wall Street Journal

      „În ultimă instanţă, reiese că Julie şi Julia se potrivesc perfect. Ambele au un umor picant şi ating împlinirea nu doar prin gătit sau mâncat, ci mai mult prin scris.“

      The New York Sun

      „Powell nu este o zeiţă casnică. E o fiinţă autoritară şi degajată.“

      TIME Magazine

      Julie Powell s-a născut şi a crescut în Austin, Texas, acolo unde l-a cunoscut pe Eric, cu care ulterior s-a căsătorit. După ce în tinereţe a avut mai multe slujbe fără perspective, acum scrie îmbrăcată în pijamale, în Long Island City, Queens, în apartamentul ei de la mansardă.

      Următoarea carte scrisă de Julie Powell este intitulată Cleaving: A Story of Marriage, Meat, and Obsession.
       

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.