Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Jurnal II: jurnal indirect 1926-1945

      Jurnal II: jurnal indirect 1926-1945

      6.0 / 10 ( 2 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2011
      Editura:
      Nr. pagini:
      728
      ISBN:
      9789731765327
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

       

      Iata o carte senzationala care nu va lasa pe nimeni indiferent. Din 1926 si pâna la disparitia sa, în primavara lui 1945, Mihail Sebastian, scriitorul împatimit de ziaristica, a edificat o cronica magistrala a vietii intelectuale, politice, literare si artistice a României interbelice. Mihail Sebastian- marele jurnalist - revine în cea mai vie actualitate.

      "As vrea ca paginile acestor cronici sa-si pastreze mereu îndârjirea si pasiunea cu care le-am scris. Ele rezuma înfrângeri si victorii, dincolo de care cine n-a fost de fata nu va sti niciodata câte eforturi se ascund, câte crâncene suferinte, câte orgolioase taceri." (Mihail Sebastian)

      "Jurnal II, conceput si ordonat de dl. Tesu Solomovici da posibilitatea cititorilor de azi, intoxicati de politica si de incultura mediatica sa se întâlneasca cu unul dintre autorii cei mai importanti ai literaturii românesti din secolul care s-a încheiat de curând. Un secol în care modelele literare se schimba radical, iar destinele trec adesea, prin încercari dure. Mihail Sebastian este un exemplu. " (Acad. Eugen Simion)

      "Daca voi fi întrebat vreodata ce am vrut cu acest Jurnal II as putea raspunde cu vorbele lui Sebastian: dincolo de faptul ca pune reflectoare asupra doua decenii de viata româneasca, evreiasca si internationala, naste o vasta panorama de oameni interesati, întâmplari senzationale, lecturi vaste, reflexii si proiecte pasionante, procese de constiinta, frivolitati de culise, superbe note de drum, scrisori de-o rara sensibilitate sufleteasca, pledoarii si acuze, evenimente care au schimbat fata Român iei si a lumii, rafuieli intime si lichidari sufletesti, oferind prilejul de a medita o data mai mult la complicatele mecanisme ale istoriei si memoriei, la dramele irevocabile ale trecerii timpului, la vocatia si truda jurnalistului. " (Tesu Solomovici)
       

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.