Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Observatorul

      Observatorul

      8.0 / 10 ( 4 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2017
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      336
      Traducatori:
      ISBN:
      9786069780435
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Indisponibil
      Indisponibil online

      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Traducerea romanului a fost finanțată de Agenția de Stat a Cărții din Republica Slovenia.

      Această carte s-a publicat cu sprijinul Fundației Trubar din Asociația Scriitorilor Sloveni, Ljubljana, Slovenija.

      Flisar se joacă subtil cu cititorul:îi oferă un amestec de thriller filosofic, poveste de dragoste şi roman polițist, totul străbătut de mari teme existențiale, cum ar fi iminența morții, curajul, singurătatea ființei umane. – Mladina

      Simon Bebler are 22 de ani şi este înrobit de lumile imaginare ale cărților şi filmelor. Aflând că mai are doar un an de trăit, din cauza unei boli incurabile, decide să profite la maximum de timpul rămas.

      Înclinat să se vadă mai degrabă în rolurile eroilor fictivi, Simon începe să trăiască toate poveştile pe care le-a citit sau le-a văzut în filme şi să experimenteze toate ipostazele umane. Se trezeşte la New York, prins în vârtejul unor întâmplări care de care mai bizare şi cunoaşte oameni cu nume sonore: Al Pacino, Woody Allen, Uma Thurman…

      Oare sunt cu adevărat cine spun că sunt sau nişte ființe care se dedublează?

      Treptat lucrurile scapă de sub control şi Simon nu mai ştie dacă este eroul aventurilor sale ori victima lor.

      Aş avea grijă de cei ce-mi sunt dragi. Aş face curat, aş găti, aş spăla şi aş face paturile. Le-aş spune poveşti şi basme care n-ar conține cine ştie ce lucruri înțelepte, dar ar fi hazlii. Poate că mi-ar alina durerea la gândul că n-o să mai fiu mult timp printre ei.

      Pe terasa de pe acoperiş aş pregăti în fiecare zi, înainte de apusul soarelui, un picnic. Apoi ne-am uita împreună la lumina aceea magică, aurie, care se iveşte mereu, chiar înainte să se întunece. Aş reamenaja grădina care s-a uscat, ca să fie din nou înflorită.

      Şi când o să vină ceasul, m-aş cufunda încet în întuneric, mulțumit că am fost un tip obişnuit.

      Media

      Acest roman, descris de revista Mladina ca „un amestec de thriller filosofic, poveste de dragoste și roman polițist”, este o poveste despre observare și participare, un fel de bildungsroman pe fast-forward. Simon, personajul principal, este un tânăr dramaturg (voyeur în timpul liber) care își imaginează că e personaj de roman și de film și-și construiește o identitate bazată pe iluzii și proiecții. El află că mai are un an de trăit și se hotărăște, ca în timpul rămas, să joace „să îndese tot ce se poate face, cunoaște, trăi într-o viață de o durată optimă.” Sarcasmul e dublat mereu de dialoguri despre sex, viața ca operă de artă și reflecții pe marginea ideii de sine. Barton Fink, Woody Allen, Al Pacino și Uma Thurman sunt câteva dintre figurile care apar aici, într-o lume blurată unde lucrurile o iau cam razna.

      Mai multe aici

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.