Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Reprezentari ale memoriei in filmul documentar

      Reprezentari ale memoriei in filmul documentar

      5.7 / 10 ( 6 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2016
      Editura:
      Nr. pagini:
      248
      Colectie:
      ISBN:
      9789734661268
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Indisponibil
      Indisponibil online

      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Prefata de Anca Oroveanu


      Celebru regizor de film documentar, distins cu numeroase premii, Alexandru Solomon îşi concentrează experienţa profesională într-un volum în care accentul cade pe partea practică a realizării acestui tip de filme. Pe parcursul analizei, autorul îşi întrerupe expunerile pentru a prezenta filme ca Santiago de João Moreira Salles ori documentarele lui Agnès Varda, dar şi pentru a arăta cum documentarul poate rememora fenomene istorice ca Holocaustul sau comunismul.

      „Lucrarea lui Alexandru Solomon isi asuma subiectivitatea reflexiva a discursului nu ca optiune narativa, ci ca pe o profesiune de credinta, impartasita si cu alti realizatori de film documentar, care ii servesc drept ilustrare si argumentare. Rezulta un peisaj critic de afinitati elective ale filmului documentar din ultimele decenii, onest si profund in acelasi timp.” (Vintila Mihailescu)
      „Cei carora evolutia din ultimele decenii a documentarului le e mai putin familiara vor descoperi, ghidati de Alexandru Solomon, un teritoriu de o mare bogatie si varietate si se vor simti indemnati – imi permit sa sper – sa-i continue prospectarea pe cont propriu. Am convingerea ca parcursul propus de autor se va dovedi incitant si pentru cei care sint mai avansati in cartografierea acestui teritoriu. Si unii, si altii au prilejul sa parcurga un text captivant, scris cu simplitate si finete, despre un domeniu in plin avint, care ne rezerva neindoielnic inca multe surprize.” (Anca Oroveanu)
      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.