Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Superprognoze

      Superprognoze

      Arta si stiinta predictiei
      0.0 / 10 ( 0 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2016
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      352
      ISBN:
      9786063307614
      Dimensiuni: l: 14cm | H: 20cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Cel mai important studiu științific despre arta de a realiza prognoze


      Cu toții am avea de câștigat dacă am putea vedea în viitor, fie că este vorba de bursă, de politică, de lansarea unor produse sau, pur și simplu, de planificarea unui meniu săptămânal. Din păcate, suntem, în general, niște prognosticieni care lasă mult de dorit. Philip Tetlock și-a dedicat 10 ani încercării de a înțelege motivele pentru care, totuși, unii dintre noi au o putere reală de predicție. Ce îi face pe aceștia să fie buni prognosticieni? Poate fi acest talent învățat? Tetlock și Gardner ne arată cum să învățăm de la acest grup de elită. Împletind povești despre predicții de succes (capturarea lui Osama bin Laden) sau eșuate (Golful Porcilor) cu interviuri luate unor personalități de rang înalt, de la David Petraeus la Robert Rubin, cei doi autori demonstrează că, pentru o prognoză bună, nu ai nevoie de computere puternice sau de metode secrete. Trebuie doar să știi să aduni dovezi din diverse surse, să gândești probabilistic, să lucrezi în echipă, să ții socoteala și să fii dispus să-ți admiți greșelile și să schimbi macazul.
      „Superprognoze” oferă prima modalitate demonstrabil eficientă de îmbunătățire a abilității noastre de prezicere a viitorului – fie că e vorba de afaceri, finanțe, politică sau de preocupări cotidiene –, devenind, prin aceasta, o lucrare modernă de referință.

      Bestseller New York Times
      The Economist — cea mai bună carte a anului 2015
      Bestseller Washington Post

      PHILIP E. TETLOCK este profesor la University of Pennsylvania, ținând cursuri de psihologie și de științe politice și la Wharton School of Business. Conduce împreună cu soția lui, Barbara Mellers, Proiectul Bunei Judecăți, o cercetare asupra prognozării desfășurată pe mai mulți ani. Philip Tetlock este și autorul volumelor „Expert Political Judgment” și „Counterfactual Thought Experiment în World Politics”, aceasta din urmă scrisă în colaborare cu Aaron Belkin.

      DAN GARDNER este jurnalist și autorul cărților „Risk: The Science and Politics of Fear” și „Future Babble: Why Pundits Are Hedgehogs and Foxes Know Best”.
      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.