Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Tractatus Aureus
      Tractatus Aureus
      Tractatus Aureus

      Tractatus Aureus

      Tratatul de Aur al lui Hermes despre Piatra Filosofilor
      0.0 / 10 ( 0 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2016
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      176
      ISBN:
      5948417190325
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere
      Este cat se poate de evident ca Tractatus Aureus nu ţine de Corpus Hermeticum. Desi originea sa nu a putut fi stabilita cu exactitate, in toata perioada Evului Mediu a fost considerat de origine araba. In ciuda numelui pe care il poarta, paternitatea acestei scrieri continua sa fie subiect de controversa. Ce putem spune insa cu certitudine este ca Tractatus Aureus ramane una dintre cele mai vechi si mai complete lucrari dedicate Marii Opere, fiind considerata de catre alchimistii din toate timpurile o elucidare a simbolismului alchimic general si, mai ales, o expunere completa a Artei lor.

      *
      Tractatus Aureus sau Tratatul de aur al lui Hermes a fost considerat una dintre cele mai vechi si mai complete scrieri alchimice pastrate, si poate fi socotit drept o expunere in rezumat a intregii Arte.

      Acest tratat a fost foarte pretuit de catre alchimisti, astfel incât, in pofida stilului vechi in care a fost scris si a numeroase locuri obscure, scoliile lasate de catre acestia reprezinta in continuare o cheie importanta pentru descifrarea multor pasaje enigmatice. Oricare ar fi fost autorul (caci, desi poarta numele de Hermes, originea reala nu este cunoscuta), textul lasa impresia unei vechimi apreciabile, cerand astfel o cercetare atenta din partea celor avizati. Este nevoie, astfel, de prudenta, rabdare si patrundere pentru a intelege autorul si cu atat mai multe virtuti pentru a intelege Marea Arta a acestuia.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.