Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Victor Brauner. Cuvantul scris si opera plastica 1934-1965

      Victor Brauner. Cuvantul scris si opera plastica 1934-1965

      9.0 / 10 ( 6 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2012
      Editura:
      Nr. pagini:
      224
      ISBN:
      9789735036225
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      „În vreme ce o serie de personalităţi române, prin opera lor, au ajuns să fie apreciate pe plan internaţional – mă gândesc la Enescu, Brâncuşi, Ionescu, Cioran, Mircea Eliade –, opera lui Victor Brauner nu este încă suficient cunoscută şi preţuită aşa cum ar merita. De aceea, mă bucură mult faptul că Mihaela Petrov a ales ca temă a cercetării şi interpretării sale această operă. Având la dispoziţie un mod de a pătrunde originile operei brauneriene care m-a impresionat, autoarea reuşeşte să facă accesibilă viziunea lui Brauner despre lume. Interpretările sale, rezultatul mai multor ani de muncă laborioasă, odată publicate, vor face ca importanţa lui Brauner să fie, în sfârşit, pusă în adevărata lumină. Nu ştiu pe nimeni, în cercul de prieteni, istorici de artă şi filozofi ai artei, care să fi pătruns în opera brauneriană aşa cum o face Mihaela Petrov.“ (Walter BIEMEL)

      „Mihaela Petrov a ales un subiect extrem de ofertant, în care istoria artei, reconstrucţia arhivistică, biografia, simbolismul şi istoria culturii în general trebuiau mobilizate şi valorificate pentru definirea unui personaj pasionant, atât în planul creativităţii, cât şi în plan strict omenesc. Ampla deschidere tematică este, totodată, un avertisment asupra dificultăţilor pe care cercetătorul responsabil le are de depăşit pentru a-şi duce lucrarea până la capăt. Mihaela Petrov s-a achitat de această provocare cu tenacitate şi curaj. A avut şansa unor ani fertili petrecuţi în Germania şi Franţa, ceea ce i-a permis o familiarizare cu colecţiile de imagini şi documente alcătuind laolaltă corpus-ul braunerian. Vom avea astfel la îndemână un set de informaţii şi analize de natură să rotunjească în chip benefic portretul unui mare artist, a cărui înţelegere e încă departe de a fi epuizată.“ (Andrei PLEŞU)

      „Pictura mea este autobiografică. Eu îmi povestesc viaţa. Viaţa mea este exemplară, pentru că este universală. Ea povesteşte, de asemenea, reveriile primitive în forma şi în timpul lor.“ (Victor BRAUNER, 1962)

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.