Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Vin alb - Stirbey- Fata din Butoi, Feteasca Regala, 2015, sec

      Vin alb - Stirbey- Fata din Butoi, Feteasca Regala, 2015, sec

      0.0 / 10 ( 0 voturi)
      Categorii:
      Capacitate:
      750 ml
      Tip produs:
      Vin
      Volum alcool:
      13.5%
      Tara de origine:
      Romania
      Tip:
      Sec
      Culoare:
      Alb
      Soi:
      Feteasca Regala
      An:
      2015
      Regiune:
      Oltenia
      Cod de bare:
      2000000877068
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      * Produsul poate prezenta mici diferențe aduse de către producător fără preaviz, precum aspectul produsului, eticheta, volumul de alcool sau zaharuri și anul recoltei. Dacă doriți să vă asigurați că ați comandat vinul dorit, vă rugăm să treceți în câmpul de observații al comenzii detaliile vinului pe care le doriți în mod expres sau să îi contactați pe colegii noștri din departamentul de relații cu clienții la ecomenzi@carturesti.info sau 0376 448 000.

      In prima parte a secolului XX exista o revista satirica „Furnica“, plina de comentarii amuzante si umoristice despre viata politica, culturala si sociala din perioada respectiva.

      Printul Barbu Stirbey aprecia foarte mult aceasta revista si a folosit-o drept cale de comunicare cu consumatorii, prin mai multe reclame – toate pline de umor, care prezinta sticle Stirbey – unele plasate mai evident, altele mai subtil.

      O reclama care ne-a placut mult reprezinta o fata vesela, incoronata cu o coronita de struguri, care traieste intr-un butoi.

      Reclama ne-a inspirat la o eticheta-ghicitoare: Ce vin ar putea sa fie in spatele acestei etichete…?

      Fata ne duce cu gandul la o Feteasca… Si fata fiind incoronata, ar putea sa fie o Feteasca Regala… Si fata care petrece tineretea ei intr-un butoi ar putea sa fie o Feteasca Regala, fermentata si maturata in acest butoi…

      Astfel, in 2015 am facut un vin: din struguri de Feteasca Regala din Via Pencovici, fermentat in butoaie de stejar romanesc de 300 litri, si maturat in aceste butoaie timp de doi ani.

      Dupa o invechire de mai bine de un an in sticle, acest vin arata potentialul extraordinar al soiului de struguri de Feteasca Regala – soiul blazon al soiurilor de struguri albi din Romania: un buchet intens de fructe coapte si condimente, urmat de o structura densa si armonioasa in gura, integrand perfect influenta maturarii in butoi in textura naturala de taninuri fine de la struguri.

      Acest vin alb cu textura similara unui vin rosu elegant poate sa insoteasca antreuri gustoase – ca de exemplu un platou de mezeluri sau branzeturi maturate – la fel ca si un crap in saramura sau sarmale cu mamaliga, dar la fel de bine si un miel la gratar sau un filet de vita cu cartofi rozmarin sau legume la gratar: poate sa preia uneori – ca de exemplu intr-o zi calda de vara – locul vinului rosu, care atunci ar fi prea greu si obositor.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.