Produse
Produse
  • Total RON Comandă
   x
   Nu aveți produse în coș.
   Comandă
   raft
   Vin rose - Busuioaca de Bohotin, dulce, 2019

   Vin rose - Busuioaca de Bohotin, dulce, 2019

   1.0 / 10 ( 1 voturi)
   Capacitate:
   750 ml
   Tip Produs:
   vin
   Vol Alcool:
   13.4%
   Țara de origine:
   Romania
   Tip:
   dulce
   Culoare:
   rose
   Soi:
   Busuioaca de Bohotin
   An:
   2019
   Regiune:
   Dealu Mare
   Cod de bare:
   5941976300938
   Indisponibil
   Indisponibil online

   Preț valabil exclusiv online!
   Împachetare cadou gratuită!
   Transport gratuit peste 150 de lei.
   Retur gratuit în 15 zile.
   Ai întrebări? Contactează-ne!
   Descriere

   * Produsul poate prezenta mici diferențe aduse de către producător fără preaviz, precum aspectul produsului, eticheta, volumul de alcool sau zaharuri și anul recoltei. Dacă doriți să vă asigurați că ați comandat vinul dorit, vă rugăm să treceți în câmpul de observații al comenzii detaliile vinului pe care le doriți în mod expres sau să îi contactați pe colegii noștri din departamentul de relații cu clienții la ecomenzi@carturesti.info sau 0376 448 000.


   Compoziţie: Obţinut 100% din soiul Busuioacă de Bohotin vinificat în stilul consacrat în România şi care a adus o parte din faima Staţiunii de Cercetare Pietroasa.
   Tehnologie: Produs din struguri foarte bine maturaţi, recoltaţi la 280 g/l zaharuri, vinificat la temperatură controlată de 17ºC, cu o maceraţie prefermentativă de 15 ore şi fermentat timp de 14 zile în prezenţa drojdiilor selecţionate. Fermentaţia a fost sistată, prin răcire, la aproximativ 50 g/l zahăr, astfel încât vinul să-şi păstreze o parte din zaharurile acumulate în struguri.
   Parametri fizico-chimici: 13,4% alcool; 49,8 g/l zaharuri; 5,4 g/l aciditate totală exprimată în acid tartric.
   Note de degustare: Vin rosé cu nuanțe somonii deschise, intens condimentat (busuioc, cuişoare, cimbrişor) şi cu note dulci de fructe tropicale. Gustativ este catifelat, cu o dulceaţă bine exprimată, dar nu excesivă, cu note finale de pomelo şi stafide.
   Asocieri gastronomice recomandate: Vin cu adevărat de desert, care poate fi asociat cu compoturi şi salate de fructe, clătite şi papanaşi, dar şi plăcinte cu brânză şi stafide, pască şi mai ales cozonac.
   Aprecieri ale specialiştilor: Se recomandă a se consuma răcit, la 14 - 16ºC.


   Gama ,,Pietroasa Research & Innovation” este un proiect ambițios realizat de U.S.A.M.V.București și S.D.C.D.V.P. Pietroasa-Istrița în urma unor consultări și a unei colaborări îndelungate între cadrele didactice și personalul angrenat în activitatea de cercetare și producție. Vinurile care compun această gamă au fost alese dintre soiurile cu tradiţie cultivate în viile de la Stațiunea de Cercetare Pietroasa și sunt printre cele mai reprezentative pentru aces areal de mare favorabilitate pentru calitate şi unicitate.

   În urma numeroaselor teste efectuate în sectorul de microvinificație şi cercetare, au putut fi selectate cele mai bune variante tehnologice pentru a fi implementate în noua linie de vinificație, astfel încât să se poată oferi o gamă de vinuri moderne, care să se adreseze tuturor consumatorilor aflaţi în căutarea unor vinuri elegante, care pot fi asociate în mod fericit cu bucătăria tradiţională românească sau cea cu tendinţe „fusion”. Pentru obținerea vinurile se utilizează must ravac (rezultat fără presarea strugurilor) și se aleg întodeauna strugurii din cele mai favorabile parcele.
   Noua linie de vinificaţie permite un control riguros al parametrilor pentru maceraţie şi fermentaţie, în condiţiile unei igiene desăvârşite, care asigură o calitate superioară a vinurilor . Vinurile sunt prezentate într-o formă atractivă, care îmbină, prin simbolistică, identitatea locului prin reprezentarea celebrului tezaur de la Pietroasa şi cerințele moderne de sustenabilitate şi respect pentru mediu.

   Cele mai importante caracteristici organoleptice care definesc aceste vinuri sunt reprezentate prin prospețime, echilibru gustativ și arome bine definite.

   Recenzii și comentarii

   Nota

   de |

   Nu există recenzii pentru acest produs.
   Adaugă o recenzie
   Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.
   Acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflați mai multe.