cadouri-speciale-femei

50+ idei de cadouri pentru femei, inspirate de pasiunile cititoarelor din viața ta

Femeile sunt creaturi misterioase. E mai ușor să le iubești, decât să le înțelegi, spunea un personaj al lui Oscar Wilde. Și atunci, cum alegi cadoul perfect pentru ele? Mai ales că ocaziile vin mereu: zile de naștere, aniversări, ziua îndrăgostiților, 8 martie și multe alte prilejuri festive până la Crăciun și Anul Nou.

Pentru că iubim cadourile și de 20 de ani ne ocupăm cu aducerea lor în librării, te ajutăm aici cu un kit de lucruri deștepte și frumoase de dăruit femeilor, de la mamele care ne iubesc necondiționat, surorile sau fiicele cu planuri îndrăznețe, la prietenele noastre geniale, iubitele care ne ajută să fim cea mai bună versiune a noastră, colegele cu care facem echipă strașnică și toate femeile autentice care ne inspiră.

50+ de idei de cadouri altfel pentru femeile speciale din viața ta:

1. Pentru cele care citesc pentru a se descoperi pe sine

Cărțile de dezvoltare personală sunt o hartă de încredere în călătoria cunoașterii de sine. Deseori ele sunt în spatele afirmațiilor precum “Cartea asta mi-a schimbat viața”, așa că nu le ignora în drumul spre cadoul perfect. 

De ziua ei, poți să o bucuri pe sărbătorită cu un dar atent și înțelept precum Arta fericirii. Manual de viață, o colaborare între Sanctitatea Sa, Dalai Lama, și medicul psihiatru Howard C. Cutler. Cartea împletește conceptele și tehnicile de meditație budiste cu studiile și sfaturile psihologiei occidentale moderne pentru cei în căutarea unei vieți împlinite.  

cadou-femei-carte

Puterea prezentului, de Eckhart Tolle, rămâne pe lista de bestselleruri de peste două decenii pentru că îi ajută pe cititori să exploreze o idee centrală din tradiția spirituală budistă: importanța momentului prezent. Este cadoul perfect pentru femeile care știu să aprecieze o insulă de pace într-un ocean de neliniști.  

Despre prezență. O călătorie spre sine, de Carlos L’Abbate, este o altă carte care vorbește despre importanța de a fi prezenți aici și acum și de a ne găsi pacea în noi înșine. Ce ne place la ea e că nu face uz de “jargon spiritual” sau exemple exagerate. E o idee de cadou simplu și delicat pentru femei puternice și complicate. 

Poate nu te așteptai, dar tot la raftul de #DezvoltarePersonală găsești idei de cadouri cool și chiar amuzante pentru femeile care sunt mereu în pas cu vremurile, dar caută și momente de respiro, doar pentru ele.

Un prilej de pauză și reflecție este și orice titlu din colecția School of Life de la Vellant, fiind astfel cadoul perfect pentru femeile care știu că învățarea nu se sfârșește odată cu școala și că dezvoltarea personală este o muncă de zi cu zi.

Una dintre cele mai citite titluri de anul trecut, Femei care aleargă cu lupii, reunește povești și mituri ale arhetipului femeii sălbatice. O poți face cadou cititoarei din viața ta care își caută curajul de a porni pe o cale nouă. 

idei-cadouri-femei

O carte neașteptată și un cadou special pentru femeile cu spirit ludic, este Arta subtilă a nepăsării de Mark Manson, scrisă într-un stil nonconformist, perfect pentru vremurile complicate în care trăim.

Iar pentru cititoarele care sunt mereu atente în decorarea spațiilor în care trăiesc, eseul lui Alain de Botton, Arhitectura fericirii, este un cadou obligatoriu. Cartea, reeditată de curând la Vellant, oferă o nouă perspectivă asupra rolului arhitecturii în evoluția personalității noastre.

Descoperă sute de cărți de dezvoltare personală, din care să alegi cele mai inspirate cadouri pentru femeile importante din viața ta

2. Pentru cititoarele fascinate de povești și lumi alternative

Pentru cititoarele de ficțiune există în librărie rafturi întregi de pline cu idei de cadouri. Dacă alegerea e copleșitoare, lasă-ne să te ghidăm printre cele mai noi apariții și cele mai premiate voci ale literaturii contemporane.

Am ales pe sprânceană titluri recomandate deopotrivă de critici și de public, care gravitează în jurul noțiunilor de identitate și apartenență. Aceste cărți ar fi cadourile perfecte pentru zile de naștere, indiferent de vârsta sărbătoritei, atâta timp cât are gusturi formate pentru bijuteriile literare.

Poartă-ţi plugul peste oasele morţilor poate fi citit ca roman poliţist, comedie şi manifest ecologic la un loc și este scris de poloneza Olga Tokarczuk, una dintre cele mai interesante autoare feministe contemporane, câștigătoare a Premiului Nobel pentru literatură în 2019. Un must-have în orice bibliotecă! 

cadouri-femei-carti

O altă autoare contemporană care construiește cu finețe și inteligență un roman complet atipic în Schiță, este Rachel Cusk. Cartea este alcătuită din zece conversații despre căsnicii și divorțuri, tragedii de familie și fantezii, regrete și nostalgii. Un tur de forță stilistic care n-ar trebui ignorat!  

Pe Colson Whitehead l-am lăsat la final cu ai săi The Nickel Boys, însă romanul publicat de american anul trecut este una dintre cele mai percutante povești despre abuz și idealism. Disponibilă momentan doar în engleză, cartea se bazează pe istoria de peste un secol a unei școli de corecție din Florida care a distrus viețile a mii de copii. O carte de impact pentru un cadou de impact: e mai greu de digerat decât un roman de plajă, dar îți spune o poveste pe care o vei ține minte. 

Descoperă cea mai bună selecție de ficțiune la Cărturești și alege cartea cadou perfectă pentru cititoarele pasionate!

3. Pentru antreprenoare și femei cu planuri ambițioase

Nu am uitat nici de femeile care conduc ședințe, departamente sau companii întregi. Cadoul pe care îl alegi pentru femeile lider trebuie să fie pe măsura ambițiilor lor, dar în procesul de selecție a cadoului perfect nu uita și de latura lor personală. Cu atât de multe idei inovatoare, planuri îndrăznețe de viitor și programări de tot felul, orice antreprenoare are nevoie și de sprijin în viața de zi cu zi. 

cadou-inteligent-femei

Surprinde-o cu un cadou pe măsura visurilor ei și ajut-o să nu uite ideile care îi trec prin minte, dăruindu-i o agendă sau un planner cu stil. Poți alege un carnet cu design creativ și floral, care să o inspire, o agendă plină de magie, creată de designeri români sau ceva mai sofisticat, un cadou revoluționar de la Moleskine: un set  Smart Writing, care îți transferă ideile de pe hârtie direct pe ecranul telefonului sau al computerului.

cadou original femei

Dacă vrei să faci un cadou neconvențional și spectaculos, răsfoiește colecția de carnete Nuuna! Pline de personalitate, aceste adevărate obiecte de design vor fi primite numai cu reacții wow de sărbătorite. 

4. Pentru femeile care știu să savureze un ceai bun

Ceremonia ceaiului este o tradiție japoneză celebră, care a inspirat multe persoane din întreaga lume să adopte acest ritual răbdător al savurării ceaiului, pentru o pauză de meditație și bucurie interioară. 

Pentru femeile pasionate de cultura ceaiului, un ceainic este mereu un cadou de efect și inspirat – poți alege un model modern și sobru, din ceramică, un ceainic inspirat de motive naturale, unul vintage englezesc sau un set de ceai de inspirație japoneză, cu care este imposibil să nu surprinzi plăcut (și care poate fi folosit și ca obiect decorativ). 

cadou-iubitoare-ceai

Dacă vrei să faci un cadou complet, poți să le pregătești și o selecție cu sortimente de ceai, de care să se bucure în pauzele de la birou, în timpul lecturii preferate sau când pur și simplu au nevoie de o stare de bine și de căldură. 

cadou-femei

O infuzie delicată japoneză, un amestec de condimente exotice sau ceaiuri pentru cunoscători

Descoperă sute de sortimente de ceai de oferit cadou, pe alese, la Cărturești!  

5. Pentru cititoarele îndrăgostite, pur și simplu, de cărți

Dacă nu știi prea bine ce fel de cărți preferă cititoarele de cursă lungă din viața ta, dar vrei să le surprinzi cu un dar frumos de ziua lor de naștere, de nume sau cu orice altă ocazie, avem câteva idei de cadouri care – surpriză! – nu vin sub formă de cărți.

Alege accesorii de lectură simpatice și ludice care le vor aduce cu siguranță un zâmbet luminos pe față. În plus, le vor face și cititul mai relaxant, oriunde s-ar afla. Poți alege o lampă pentru lectură de la Moleskine, portabilă și flexibilă, compatibilă cu orice copertă, un suport de carte Grumbis, foarte amuzant și practic, sau un semn de carte asortat cu pasiunile ei, de la pisici la astrologie.

Dacă o cunoști atât de bine încât îi știi și dioptriile pe dinafară, poți opta pentru o pereche de ochelari de citit foarte cool și moderni, colorati și ușor de asortat. Cu siguranță, cu un asemenea cadou te va vedea cu alți ochi!

6. Pentru cititoarele care cred în puterea poveștilor scrise de femei

Te ajutăm și în cazul în care cauți o idee de cadou pentru femeile care apreciază puterea cuvântului scris, mai ales de penița altor femei. Sărbătorește vocile femeilor din literatură și poveștile lor care au schimbat lumea: dăruiește o carte semnată de o autoare!

Poți alege un roman de debut fulminant, semnat de o  autoare contemporană din Republica Moldova: Vara în care mama a avut ochii verzi, de Tatiana Țîbuleac, este o poveste hipnotică și intensă, care cucerește de la prima pagină.

Sau poți opta pentru mici bijuterii literare, semnate de scriitoarele nominalizate la  Premiile Sofia Nădejde pentru Literatură Scrisă de Femei din România. Le găsești în raftul dedicat Cărturești: debutul Dianei Geacăr în proză cu Cine locuiește la subsol sau romanul Părinți, de Diana Bădica.

7. Pentru amatoarele poveștilor regale care fac înconjurul lumii

Cu siguranță ai o admiratoare a regalității în viața ta, fie ea un spirit nostalgic sau unul pasionat de secolele trecute. Din fericire, există o mulțime de idei de cadouri pentru mame și bunici, profesoare sau colege care adoră să citească povestiri despre eticheta regală, jurnale și povești despre istorii consacrate sau despre copilăria figurilor pe care le stimează.

Regele Carol I al României” este un volum important pentru orice femeie pasionată de biografii regale românești. Este prima biografie a Regelui, scrisă de germanul Paul Lindenberg în 1906, contemporan cu figura regală reprezentativă a țării. 

În cazul în care cauți un cadou și pentru micile cititoare, curioase despre Familia Regală a României, atunci volumele pentru copii și adolescenți “Carol I” sau ”Maria a României” sunt alegerea perfectă.

Descoperă zeci de cadouri inspirate pentru cititoarele pasionate de istoria regalității, în Raftul Regal!

8. Pentru cititoarele care au adus spiritul hygge în casa lor

Cine cu prietenii, lecturi în compania lumânărilor parfumate, momente petrecute cu cei dragi,  aroma de ciocolată caldă – toate sunt despre hygge, conceptul danez al artei de a crea intimitate și bucurie. Dacă știi că femeia dragă din viața ta s-ar bucura de un ghid în lumea hygge, atunci ai cadoul perfect pentru ea: “Mica enciclopedie Hygge”, o carte fenomen bazată pe studiile Institutului de Cercetare a Fericirii din Copenhaga. 

Dacă, însă, femeia pentru care cauți cadoul perfect preferă lucrurile mai practice, sau dacă știi că nu citește despre, ci trăiește hygge, atunci poți să o bucuri cu cele mai frumoase lumânări parfumate: optează pentru  o lumânare cu parfum exotic de mandarină și mirodenii sau o lumânare cu parfum de vanilie care să aducă un aer franțuzesc în casă, sau chiar ceva mai îndrăzneț, dar la fel de inspirat:, lumânări în suporturi imprimate cu citate ale autorilor preferați.   

Surprinde cu cele mai delicate lumânări parfumate pentru o stare hygge

9. Pentru cititoarele creative și ingenioase

Cititoarele care își pun energia în muzică, ilustrații, fotografii, proză și poezii sau orice alt proiect care presupune creativitate și efort merită cadouri pe măsură, cu ocazia oricărei sărbători – fie că e vorba de ziua lor de naștere, de obținerea unei promoții mult așteptate, sau de o aniversare. Alege ceva care să le inspire în munca lor creatoare.

Pentru prietenele care au talent la scris alege un cadou care să le ajute să treacă peste “blocajul scriitorului”: revista de proză scurtă Iocan, Scena 9, Decât o Revistă, Superscrieri sau cărți de scriere creativă.

Pentru cele care s-au lansat în arta caligrafiei, cadourile sunt ușor de găsit: un ghid de “brush lettering”, un manual de scriere caligrafică, seturi cadou de carnete și penițe și alte instrumente indispensabile în lumea scrisului frumos. 

Femeilor care și-au propus să scoată la lumină latura lor artistică le poți dărui Culorile și viața lor secretă sau albume dedicate artiștilor preferați, de la Leonardo da Vinci la Victor Brauner sau postmoderni

Descoperă o colecție de jurnale extravagante inspirate de opere de artă, pe care să le dăruiești cititoarelor creatoare 

10. Pentru femeile care creează spații cu personalitate 

Ce te-ai face fără prietenele care știu să asorteze, să decoreze și să transforme orice spațiu, fie că e vorba de un living sau de un birou? De ziua lor sau oricând vrei să-ți arăți aprecierea pe care le-o porți, sărbătorește-le creativitatea, stilul sofisticat și pasiunea pentru design cu lucruri frumoase, care să se potrivească în decorul creat de ele.

Poți să le alegi cele mai inspirate cadouri din sute de exemple de accesorii home & deco. De la clasicele statui Femeia și Gânditorul șezând sau pușculițele sub formă de păpuși tradiționale din ceramică, la obiecte funky și jucăușe cum sunt lămpile sub formă de unicorni și cactuși și până la accesorile minimaliste, pentru femeile cu un stil de viață modern și eficient, ca, de exemplu, ramele foto colorate cu un sistem ingenios de schimbare a fotografiei, de la Lund London.

Descoperă o mulțime de idei altfel de cadouri pentru femei, în colecția home & deco de la Cărturești

11. Pentru iubitoarele de pisici și de lucruri pisicești

Știm, chiar există o categorie aparte de femei îndrăgostite irecuperabil de orice are formă de felină. Noroc că pentru ele vei găsi oricând ceva simpatic în librărie, așa că ai cadoul perfect asigurat!

Pentru cele care gătesc, alege un cronometru pentru bucătărie sub formă de pisică sau o cană din porțelan adorabilă, iar cu o pușculiță Simon’s Cat sau o traistă cu fermoar, ilustrată, vei aduce bucurie oricărei pasionate ale animației cu același nume. 

Femeilor bicicliste un claxon sub formă de pisică le va face drumul mai vesel, în timp ce pasionatele de jocuri de societate vor adora Exploding Kittens, un board game plin de putere pisicească. 

12. Pentru femeile care creează opere de artă în bucătărie

Cu siguranță ai o prietenă care planifică mereu cele mai plăcute cine în grup, unde de fiecare dată serviți delicatese surpriză. Când vine momentul să o sărbătorești, arată-ți atenția și recunoștința cu un cadou deosebit cum ar fi un pahar de lux, decorat manual, inspirat de florile de cireș sau un set de pahare statement, pline de culoare, pentru petreceri vibrante. 

Pasionatelor de bucate tradiționale, dar și de design contemporan, o cană funky Romanian Traditional Dance, semnată de un designer român, le va aduce zâmbetul pe buze. Un kit pentru prepararea de raclette acasă este o idee de cadou inspirat pentru cele care adoră brânzeturile, iar pentru pasionatele culturii japoneze, poți alege un set inedit de bețișoare cu suporturi Tajimi, din ceramică.   

Nu am uitat nici de fanele lui Jamie Oliver sau de cele care experimentează cu diferite preparate din bucătăriile internaționale – descoperă o mulțime de cărți culinare de oferit cadou, din care să se inspire zi de zi. 

13. Pentru femeile atente la imaginea și starea lor de bine

Cu toate că este dificil să alegi produse cosmetice potrivite pentru gusturile sau nevoile destinatarelor, produsele naturale de îngrijire pe care ți le propunem au fost dintotdeauna o idee inspirată și binevenită de cadou, fiind delicate cu pielea și realizate din cele mai alese ingrediente.

Spre exemplu, poți să alegi dintr-o mulțime de produse naturale de îngrijire de la Endea, toate produse cu drag în România: de la săpunuri cu miere, sare de mare sau ceai negru și unturi de corp naturale, pentru o experiență de spa autentică, la șampoane solide și balsamuri de buze parfumate, toate sunt cadouri care vor fi apreciate de orice femeie atentă la ritualul ei de îngrijire.

Pentru cele care preferă produsele franțuzești, poți alege săpunurile premium La Savonnerie de Nyons.

Alege cele mai bune cosmetice și accesorii pentru îngrijire, gata de oferit în dar femeilor!

14. Pentru aventurierele pe două roți

Ne referim aici la călătoarele care merg oriunde pe bicicletă, fie că vorbim de cumpărături, seri romantice în oraș, ieșiri la plimbare prin oraș sau trasee aventuroase. Se vor bucura, cu siguranță, de un cadou care le upgradează echipamentul.

O idee de cadou util, dar și simpatic, care să le facă plimbările mai vesele? Poate un clopoțel de bicicletă cu design exotic, o sonerie inspirată de cosmos sau de cultura kawaii, un suport de telefon pentru biciclete, ca să nu se piardă pe drum, sau huse hazlii pentru șa?  

Descoperă o mulțime de accesorii pentru biciclete, gata să fie oferite cadou aventurierelor

Cireașa de pe… cadou ar putea fi ceva dulce, romantic și rafinat ca sortimentele de ciocolată fină premium, deliciile gourmet, și vinurile deosebite din ofertă, de la vinurile Aurelia Vișinescu la Alira. Toate te așteaptă în librărie să le alegi pentru femeile speciale cărora vrei să le oferi un dar elegant, rafinat și plin de iubire și apreciere.

Oricând ai nevoie, te ajutăm cu împachetarea gratuită a cadourilor atât în librării, cât și pe carturesti.ro. Și nu uita, valoarea unui cadou stă în bucuria celui care îl primește!

Descoperă mii de idei altfel de cadouri pentru femei în colecția Cărturești!



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.