cover-eveniment-general-1200x628px

20 de ani Cărturești: MiniStory, târg de carte online pentru copii

Ilustrație de Miruna Botezan.

📚 Din 25 noiembrie până în 6 decembrie 2020, carturesti.ro și editurile partenere construiesc un oraș cu povești despre emoții, prietenie, visuri, câte și mai câte că de n-ar fi nu s-ar povesti: MiniStory-târg de carte online pentru copii, dedicat celor cu vârste până la 14 ani. Pe perioada evenimentului toată oferta de carte pentru copii în română şi engleză în stoc 24h va avea reducere de până la 30% pe carturesti.ro.

🎅🧦 În drum spre Moș Nicolae, cei mici au ocazia să se ia la întrecere în imaginar cu autori contemporani români și străini și să lege prietenii de-o viață cu locuitori ai paginilor cărților. Lumi noi li se vor dezvălui copiilor în această călătorie în care singurele bagaje permise sunt întrebările. O groază de curiozități vor găsi răspunsuri. Ei vor afla cum funcţionează mai precis praful de zâne sau fabricile de lipici ori, de ce nu, ce-i cu libelulele de foc, cu ce se mai ocupă zilele astea detectivii curioşi, care mai sunt aventurile în lumea cuvintelor sucite sau ce anume e de făcut dacă devii invizibil. Și pentru ca cele mai năstrușnice și jucăușe întrebări să ajungă la autori, ne-am gândit ca mesagerii acestora să fie copiii. Astfel, fiecare întâlnire va fi moderată de un copil.

✍️ Printre autorii români confirmați până acum se numără: Carmen Tiderle, Cristina Andone, Iulian Comănescu, Adrian Cioroianu, Liana Alexandru, Adina Rosetti, Ioana Chicet Macoveiciuc, Alec Blenche, Diana Popescu, K.J. Mecklenfeld, Claudia Groza, Ana Dragomir, Paul Gabriel Sandu, Claudia Badiu, Cristina Centea, Lucian Dan Teodorovici, Andreea Chiru Maga, Alina Vârlănuță. Lista autorilor străini îi include pe Sally J. Pla, Ali Standish, Ross Welford, Avril McDonald, Adam Stower. Discuțiile dintre copii și invitați vor fi transmise live pe paginile de Facebook ale librăriilor Cărturești și ale editurilor implicate.

📍 MiniStory este organizat de librăriile Cărturești în parteneriat cu editurile: Humanitas Jr, Panda, Pandora M, Trei, Nemi, Curtea Veche, Nomina, Univers, Arthur, Vellant, Corint Jr, Polirom Jr.

📅 Programul complet poate fi găsit pe pagina de Facebook, aici.There are 2 comments

Add yours

Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.