bagaj vacanta feature

Lista pentru bagajul de vacanță: lucruri de care ai nevoie când pleci la mare sau la munte

O escapadă la munte, la mare sau într-un loc cât mai departe de agitația din oraș este întotdeauna binevenită și fiecare călătorie, pe lângă experiența trăită, îți oferă și momente de care să-ți aduci aminte mereu cu bucurie.

Dar pe lângă entuziasmul și fericirea care se află în în brațele anticipării unei noi experiențe și aventuri, apare inevitabil întrebarea: ce trebuie să pun în bagajul de vacanță? În funcție de destinație și de nevoi, trebuie să planifici călătoria astfel încât să nu-ți lipsească lucrurile esențiale.

Pentru că știm câte bătăi de cap poate să dea pregătirea bagajului, ne-am gândit să-ți ușurăm munca și să facem o listă completă pentru bagajul de vacanță. Fie că te pregătești pentru o excursie pe munte, de un road trip sau de câteva zile de relaxare la mare, am inclus obiecte potrivite cu orice călătorie.

Cărți pentru bagajul de vacanță

Vacanța e prilejul perfect să te bucuri de câteva momente de liniște și relaxare, să lași deoparte toate grijile care zumzăie în fundal și, poate mai mult decât oricând, să te refugiezi în lumea cărților. Așadar, indiferent ce vei face – poate vei auzi valurile sau vei simți aerul răcoros al înălțimilor, vei explora străduțe vechi sau vei vizita muzee contemporane, te ajutăm să-ți pregătești și cel mai bun itinerar de lectură cu câteva cărți de citit în vacanță.

1. Două cărți și o vacanță de Emily Henry

Editura Litera, 2021, traducere de Andreea Florescu

Poți comanda cartea aici.

August Everett este un scriitor apreciat de ficțiune literară, pe când January Andrews scrie bestselleruri de dragoste. Ea își încheie romanele cu final fericit, el omoară toți protagoniștii. Doi scriitori cu firi complet opuse, fiecare având propriul bagaj emoțional, își propun unul altuia o provocare pentru o vară, care le poate schimba părerea despre ce înseamnă un final fericit. Augustus va scrie o poveste cu final fericit, iar January va scrie următorul mare roman de ficțiune.

Două cărți și o vacanță vorbește într-un mod sincer, înduioșător și, pe alocuri, amuzant, despre viață, familie, dragoste și despre cât de important este să-ți acorzi o a doua șansă. 

2. Respirația de James Nestor

Editura Lifestyle, 2021, traducere de Otilia Tudor

Poți comanda cartea aici.

Unul dintre cele mai importante lucruri pentru sănătatea și starea noastră de bine este respirația: inspiră, expiră, repetă de 25 000 de ori pe zi. Cu toate acestea, oamenii și-au pierdut capacitatea de a respira corect, iar consecințele sunt grave. Jurnalistul James Nestor călătorește prin toată lumea pentru a descoperi și explica știința ascunsă în spatele practicilor de respirație străvechi și cum ne putem transforma plămânii și viața.

Având la bază texte medicale din antichitate, dar și studii moderne în domeniul pneumologiei, psihologiei, biochimiei și fiziologiei umane, Respirația răstoarnă tot ce credeai că știi despre cea mai elementară funcție biologică.

3. Viața invizibilă a lui Addie LaRue de V.E. Schwab

Editura Bookzone, 2021, traducere de Iulia Dromereschi

Poți comanda cartea aici.

În Franța anului 1714, tânăra Addie, în încercarea disperată de a scăpa de o căsătorie nedorită și de o viață obișnuită, decide să facă un pact cu diavolul. Addie își vinde sufletul pentru libertate, să nu aparțină nimănui, și să aibă parte de cât mai mult timp însă, își dă seama mult prea târziu, că prețul plătit este mai mare decât își imagina ea.

Viața invizibilă a lui Addie La Rue te poartă într-o aventură extraordinară, de-a lungul secolelor și al continentelor, de-a lungul istoriei și al artei. O carte numai bună de de citit în vacanță, alături de care nu doar că vei descoperi locuri uimitoare, dar vei face cunoștință cu o protagonistă puternică, ambițioasă și curajoasă, pe care nu ai cum să nu o îndrăgești.

Genți și rucsacuri pentru lucrurile tale

Fie că pleci într-un city break sau o vacanță mai lungă, primul lucru pe care trebuie să-l iei în considerare este unde să pui toate lucrurile de care ai nevoie. Mai exact, genți, rucsacuri, sacoșe și alte astfel de obiecte practice și utile pentru o vacanță perfectă.

4. Un sac impermeabil

Poți comanda sacul aici.

Dacă vrei să-ți protejezi lucruri de de praf, apă și umiditate, sacul impermeabil de la Legami este aliatul tău de nădejde în vacanța de vară, și nu numai. Având o capacitate de 10 L, sacul dispune de suficient loc pentru toate lucrurile de care ai nevoie și este o alegere ideală pentru activitățile în aer liber.

5. O borsetă în care să ai totul la îndemână

Poți comanda borseta aici.

O borsetă simplă, elegantă și practică este un accesoriu ideal de luat cu tine în vacanță, fie că ai plecat într-o aventură urbană, o excursie în natură sau ai o zi de relaxare pe plajă. Cu atât mai mult dacă vrei să ai totul la îndemână și te-ai săturat să stai să cauți minute bune după fiecare lucru atunci când ai nevoie de el.

6. O geantă pentru plajă

Poți comanda geanta de plajă aici.

Dacă te pregătești de mare, plajă, nisip și relaxare cu cocktailuri delicioase sub umbrelă, un accesoriu care nu trebuie să lipsească din lista bagajului de vacanță este geanta de plajă.

7. Un rucsac încăpător

Poți comanda rucsacul aici.

Rucsacul potrivit pentru vacanță este unul practic și încăpător, pe care îl poți căra cu ușurință în spate, mai ales dacă nu pleci cu mașina. Alege un rucsac rezistent, cu spațiu generos în interior, cu buzunare multiple și care îți oferă siguranța și confort.

Gadgeturi și aparate utile

Niciun bagaj pentru vacanță nu ar fi complet fără acele gadgeturi și aparate practice care să-ți facă zilele mai ușoare.

8. O baterie externă ca să nu pierzi contactul oriunde ai fi

Poți să comanzi bateria aici.

O baterie auxiliară subțire, ușoară și cu un design cool sub formă de agendă – Moleskine Power Bank Scarlet Red, îți poate încărca telefonul mobil, gps-ul și până la alte 4 gadgeturi de care ai nevoie. Astfel, distracția ta să nu fie întreruptă niciun moment în vacanță.

9. Un aparat foto pentru cele mai frumoase amintiri

Poți comanda aparatul aici.

Atunci când nu te înduri să lași o vacanță să treacă complet neobservată, dar nici nu postezi în fiecare zi fotografii, alege un aparat foto instant gata să surprindă toate acele momente unice de care să te bucuri și la întoarcere.

10. O boxă rezistentă la apă

Poți comanda boxa aici.

Dacă ai ales melodiile preferate și ai făcut soundtrack-ul vacanței tale, atunci mai ai nevoie de un accesoriu important – o boxă rezistentă la apă pe care să o iei cu tine la plajă sau la piscină, fără teama că s-ar putea defecta.

11. Un adaptor portabil

Poți comanda adaptorul aici.

O unealtă indispensabilă pasionaților de călătorii și care nu trebuie să lipsească din bagajul de vacanță, cu atât mai mult atunci când plănuiești o escapadă în afara țării – adaptorul portabil universal.

12. O pereche de căști wireless

Poți comanda căștile aici.

Bucură-te de vacanță cu muzică pe fundal! Pentru că timpul până ajungi la destinație trece mai ușor atunci când asculți melodiile preferate, o pereche de căști wireless rezistente la apă, transpirație și praf se vor dovedi extrem de utile.

Haine și accesorii

Când vine vorba de haine și accesorii, cu toții avem tendința de a exagera și a umple bagajul cu prea multe articole vestimentare, cu gândul că „poate o să am nevoie și de asta”. Alege câte un schimb de haine pentru fiecare zi și piese vestimentare confortabile, ușor de transportat și întreținut, alături de lenjerie intimă, șosete, pijamale și încălțăminte comodă, pe care ai mai purtat-o și știi că nu îți face probleme.

Dacă pregătești bagajul pentru o vacanță la mare sau știi că hotelul în care vei sta are piscină, nu uita să iei cu tine și costumul de baie. Alege și o șapcă sau o pălărie trendy, pentru că ultimul lucru de care ai nevoie este să faci insolație.

Mai jos ți-am lăsat și câteva exemple de haine și accesorii indispensabile în vacanță:

13. O pereche de ochelari de soare care să-ți protejeze ochii

Poți comanda ochelarii de soare aici.

Ochelarii de soare Ibiza 4ALL cu un design simplu, dar elegant sunt un accesoriu must have de pus pe lista bagajului de vacanță. Ochelarii au protecție UV 400, ramă din metal și brațe din bambus, iar culorile vii și formele nonconformiste îți vor scoate în evidență look-ul în zilele însorite. Vin și cu un suport din lemn pentru ochelari și săculeț de protecție.

14. Un tricou versatil în culori neutre

Poți comanda tricoul aici.

Pentru că în vacanță nu vrei să pierzi timp gândindu-te cum să potrivești ținutele, nu uita să iei cu tine un tricou simplu, de calitate, în care tu să te simți confortabil și care să meargă cu orice. Alege un tricou din colecția MINK, care îmbină într-un stil fresh și modern elemente ale culturii românești.

15. O pelerină de ploaie pentru precipitații inopinate

Poți comanda pelerina aici.

Pe lângă haine și încălțăminte confortabile, nu uita să-ți pui în bagaj și o pelerină de ploaie, nu se știe cand te poate prinde o ploaie torențială. Pelerina de ploaie de la Kikkerland este ușor de transportat în geantă, rucsac, chiar și în borsetă.

16. Un prosop de plajă cu design exotic

Poți comanda prosopul aici.

Din lista cu ce trebuie să ai în bagaj când pleci la mare nu putea să lipsească prosopul de plajă. Alege un prosop cu imprimeu special pentru pasionații de călătorii sau unul cu un model exotic de la Legami, care nu este doar util, ci și practic. Întinde prosopul de plajă Legami pentru a te relaxa și a obține bronzul perfect, sau folosește-l pentru a te usca într-o clipă când ieși din mare.

Cosmetice și produse de îngrijire

Pielea ta are nevoie de atenție specială și în zilele de vacanță, astfel că e important să iei cu tine câțiva aliați de nădejde (demachiant, serum antirid, cremă de față, ulei pentru barbă dacă ai barbă, firește, dezinfectant pentru mâini etc.). Pe lângă produsele pe care le folosești de obicei, nu uita să pui în bagaj și o cremă cu factor de protecție. Chiar dacă nu ai de gând să stai la plajă, cel mai bine este să nu subestimezi puterea cu care arde soarele.

Pentru a fi pregătit și în cazul situațiilor mai puțin plăcute, nu uita să pui în bagaj și câteva medicamente, unguente pentru rănile mai ușoare, plasturi și un kit de prim ajutor. Iar pentru seri liniștite sau plimbări în natură fără bătăi de cap, pune în bagaj și un spray împotriva insectelor.

Pe lângă cele de mai sus mai sunt câteva obiecte importante de pus pe listă:

17. Ulei de plajă protector și hrănitor

Poți comanda uleiul pentru plajă aici.

Expunerea la soare accelerează uscarea și îmbătrânirea pielii, dar și creșterea riscului de pete și riduri, așadar un ulei de plajă care te ajută în lupta cu efectele negative ale soarelui nu trebuie să lipsească din listă. Uleiul de plajă de la Panseea ajută pielea expusă la soare în lupta cu efectele razelor UV, hidratează și previne iritațiile sau roșeața.

18. O periuță de dinți din bambus

Poți comanda periuța aici.

Un accesoriu indispensabil din trusa cu produse de îngrijire este și periuța de dinți. Optează pentru o periuță din bambus, o alternativă la plastic, biodegradabilă și eco-friendly.

Obiecte fun și utile

Pentru o vacanță cu adevărat reușită, îți oferim și câteva idei suplimentare de pus pe listă, care să te ajute să te distrezi, să te relaxezi și care să-ți facă zilele mai frumoase și ușoare.

19. Pernă pentru gât

Poți comanda perna pentru gât aici.

Dacă ai un zbor lung sau trebuie să stai ore întregi în mașină, ia cu tine și o pernă confortabilă pentru gât ca să poți dormi fără grija că o să te trezești cu dureri. Alege un kit format din pernă pentru gât din spumă moale cu memorie și o mască pentru ochi ca să te bucuri de un răsfăț complet.

20. Minge de plajă

Poți comanda mingea aici.

Un alt obiect fun și practic de luat în bagajul pentru vacanța la mare – o minge de plajă gonflabilă de la Legami. Ideală pentru mai multă distracție în apă alături de familie și prieteni, mingea este ușor de umflat și dezumflat, așa că nu trebuie să-ți faci griji cum o transporți și cum o depozitezi atunci când nu o folosești.

21. O husă izotermă pentru sticle

Poți comanda husa aici.

Atât lângă șezlong la piscină sau la plajă, cât și în diminețile răcoroase la munte, husa izotermă pentru sticlă menține băutura rece timp de 24 de ore, iar ceaiul și cafeaua rămân fierbinți aproximativ 6 ore.

22. Cărți de joc – Super Șeptică

Poți comanda cărțile de joc aici.

Unul dintre cele mai îndrăgite jocuri din copilărie de care te poți bucura cu familia și prietenii în vacanță. Super Șeptică are aceleași reguli ca cel obișnuit, dar are și o poveste în care sunt 8 personaje frumos ilustrate. Două zâmbesc, șase nu zâmbesc. Pentru a câștiga trebuie să strângi cât mai multe cărți cu zâmbete.

Indiferent că te numeri printre cei care merg în vacanță ca să se odihnească sau dintre cei care merg să exploreze, lista noastră cu ce trebuie să pui într-un bagaj îți vine în ajutor și te scapă de grijă de a nu uita ceva important.

De la recomandări pentru lectură la cele mai utile și simpatice accesorii care fac timpul petrecut în vacanță cât mai aproape de desăvârșire :), descoperă mai multe idei de pus pe lista bagajului pentru mare sau munte, în kitul de vacanță de pe carturesti.ro.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.