dsc03925

Cum să-ți organizezi Crăciunul din timp

😊🎀 Bucuria sărbătorilor de iarnă vine adesea însoțită și de agitația pe care pregătirea unui Crăciun de poveste o presupune, fie că vorbim de nerăbdarea deschiderii cadourilor sau de planificarea meniului pentru masa festivă în familie. Însă această emoție n-ar trebui știrbită de presiunea ca lucrurile să iasă perfect, prin alegerea tuturor acelor detalii care conturează spiritul de sărbătoare așa cum ni-l imaginăm.

📅🎄 Pentru a preîntâmpina micile neplăceri și anxietăți provocate de organizarea Crăciunului mult visat, putem să ne organizăm un pic mai bine, adică mai din timp. Sigur, dacă vorbim de „liste, liste și iar liste” asta ne-ar putea înfricoșa din nou ceva mai tare, că doar cine are timp pentru toate astea? Dar poate chiar asta ne-ar ajuta să ne gândim de câteva ori înainte de a cumpăra compulsiv, din grabă și de stres fiindcă e deja douăzeci și ceva decembrie, iar colegei preferate de la lucru nu ai apucat să-i împachetezi în vreun fel grija pe care i-o porți și nici celui mai bun prieten din copilărie nu te-ai preocupat să-i cauți marca preferată de turtă dulce. 

💭 Așadar, începe să te gândești la toți oamenii cărora vrei să le arăți ce înseamnă pentru tine cu ocazia aceasta și pune-i pe o listă: pe hârtie, într-un excel sau dacă te descurci nemaipomenit cu organizarea camerelor din capul tău, ține-i bine pe toți acolo. Apoi, gândește-te la bugetul pe care îl rezervi tuturor cadourilor și împarte timpul rămas până la Crăciun într-un număr de săptămâni, alegând pe urmă care vor fi cele două în care vei rezolva această misiune. Din momentul în care te-ai gândit la toate persoanele cărora vrei să le oferi ceva, începe bineînțeles, să te gândești și la ce ai vrea să le oferi în limita bugetului stabilit de tine. 

🎁 Deși ne dorim ca darurile oferite să fie foarte apreciate, ar trebui să avem mereu în gând faptul că este o posibilitate reală să nu nimerim pe nimeni în totalitate și că, înainte de toate, Crăciunul înfățișează pura emoție a dăruitului. Însă, bineînțeles, poți începe cu un exercițiu de memorie pentru a vedea cât de atent ai fost la prietenii tăi în întâlnirile de pe Zoom sau la iubitul tău în timp ce îți povestea despre noua lui  pasiune. Rezervă-ți maximum o săptămână din cele două pentru a tăia și șterge ideile pe care le vezi potrivite pentru ei, ca următoarea săptămână să o dedici cercetatului și cumpăratului.


📦 De altfel, nu uita că, pe măsură ce te apropii de perioada sărbătorilor de iarnă, crește și posibilitatea ca livrările să întârzie și să rămâi dezamăgit. În altă ordine de idei, odată ce ești conștient că în două săptămâni poți avea lista cadourilor pregătită, te-ai hotărât cui vei oferi cadouri, care este bugetul și treci printr-un proces de reîmprospătare a memoriei legat de ce își doresc prietenii tăi, vei fi eroul acestei misiuni.

👋📚 Dacă însă memoria nu te ajută sau pur și simplu nu ați avut that talk, poți oricând să verifici selecția produselor de Crăciun din magazinele preferate – care să ilustreze astfel amintirea acestui an – sau, pentru cititorii pasionați, le poți verifica secția „to read” de pe Goodreads și chiar să-i surprinzi prin alegerea unui titlu recent apărut. Oricum ar fi, încearcă să te detașezi de stilul de cumpărături pe ultima sută de metri care pare că oferirea cadourilor reprezintă doar o obligație și care te îndepărtează de plăcerea dăruitului. 

🔎 Deși un an atipic, este poate șansa ca și lucrurile făcute până acum într-o anumită manieră să devină atipice, și astfel să descoperim ce ușor pot fi făcut lucrurile cu o minimă organizare și atenție la timpul care trece pe lângă noi.

Credit foto: Diana Cosma


Răbdare, răbdare, răbdare și spor la a nu te da de gol și a reuși să împlinești ce ți-ai propus! 💖



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.