fata verso

Adolescent în fantasy | Față / Verso

Din cărțile fantasy, lumile în care magia e posibilă și muritorilor li se amintește mereu de puterea lor limitată, Ștefania a învățat că, dacă știi să te bucuri de viață, poți avea un trai liniștit și într-o lume grea. Romanul Vraja corbilor de Margaret Rogerson i-a dat emoții și i-a confirmat că trebuie să știi să supraviețuiești și să te descurci cu puținul pe care-l ai. Țineți mereu la îndemână un pic de magie și fantezie — ne îndeamnă și traducătoarea Iulia Dromereschi și scriitoarea irlandeză Caroline O’Donoghue —, ajută să facem o lume mai luminoasă.

O poveste cu zâne pentru copii? Nu-i deloc așa!

— Ștefania Chertes despre romanul Vraja corbilor de Margaret Rogerson

Ștefania Chertes are 16 ani și din toamnă va fi în clasa a zecea. Îi place să citească și poate spune că e la vârsta la care literatura înseamnă pentru ea ficțiune. Pe lângă pasiunea pentru citit, practică un sport de aproape nouă ani: tenisul.
Îmbinând aceste două pasiuni, a înțeles cu adevărat cine este.

Ștefaniei i-a plăcut să citească seria „Harry Potter” de JK Rowling și seria „Făpturile văzduhului” de Holly Black.

Iulia Dromereschi este traducătoare din 2006. Inițial, a stat departe de lumea literară, dar vortexul îmbietor de personaje și situații paralele și alternative a târât-o curând dincolo de orice apărare. Fiți la curent cu tot ce se publică în traducerea ei aici. În plus, Iulia este jurnalistă, formatoare și coordonatoare a unor programe de voluntariat și implicare comunitară (re)cunoscute. O găsiți la cârma Asociației Informale pentru Incluziune, sau exersându-și parentingul pe 2+1 pisoi cu nume de condimente.

Caroline OʼDonoghue este jurnalistă și autoarea volumului Promising Young Women, romanul ei de debut. Scrie regulat pentru Irish Times. A scris pentru IndependentGlamourBuzzFeed și Vice. De asemenea, are un podcast numit Sentimental Garbage, în care discută împreună cu alți autori despre „cărți clasice ale literaturii de tip chick-lit”.
În limba română a apărut cartea Darurile noastre ascunse, în traducerea Gabrielei Stoica, primul ei roman Young Adult. În prezent, Caroline locuiește la Londra. (sursă: Editura Epica)
Caroline O’Donoghue a fost invitată a ediției 2022 a Festivalului YA organizat de Cărturești.There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.