carturesti-2

Albumul „Wild at Heart” la Cărturești Carusel

Vineri, 10 martie, ora 16:00, la Cărturești Carusel are loc o întâlnire cu presa, prilejuită de lansarea albumului „Wild at Heart”, rezultat al colaborării dintre Ruxandra Zamfir și muzicienii Mihai Iordache (saxofon), Sorin Romanescu (chitară), Dan Mitrofan (chitară) și Uțu Pascu, omul care s-a aflat în spatele butoanelor. Aceasta va fi urmată de un scurt recital, în cadrul căruia vor fi interpretate câteva cântece de pe album.

„Wild at Heart” a fost  înregistrat live – așadar, nimic „prelucrat”, nici măcar un sunet „îmbunătățit”, într-un studio de înregistrări, izvorând din această colaborare a artiștilor muzică de cea mai bună calitate.

De ce „Wild at Heart”?

În primul rând, din nevoia de a exprima deschis, fără complexe, tumultul reprimat al sentimentelor. Și ce prilej mai bun decât acela oferit de muzica de inspirație nord-americană – de la jazz, până la rhythm&blues și soul? Iată de ce pe disc pot fi regăsite atât piese compuse de George Gershwin sau Sonny Burke, cât și cântece scrise de Hank Williams, Tom Waits sau Paul McCartney.

În al doilea rând, pentru că numele albumului a fost ales cu gândul la primul vers al poemului „A prayer for the wild at heart kept in cages”, scris de Tenneesee Williams și integrat în piesa sa de teatru „Stairs to the Roof”, publicată în anul 1949.

Concertul de lansare va avea loc în clubul JazzBook, sâmbătă, 11 martie, ora 20.30.

carturesti-2



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.