cele mai frumoase carti

Alege cea mai frumoasă carte din România!

În 1973, cele două elegii ale lui Ovidiu – Tristele și Pontice – îngrijite de Victor Mașek și ilustrate de Mircia Dumitrescu, au luat aurul pentru cele mai bune ilustrații în concursul Cele mai frumoase cărți germane, devenit acum competiția Best Book Design from All over The World.  

Foto: Ciprian Isac | www.graphicfront.ro

Foto: Ciprian Isac | www.graphicfront.ro

Încă de atunci ilustratorii, graficienii și tipografiile din România erau participanți și laureați obișnuiți ai concursului. Au trecut mulți ani de atunci și între timp a picat regimul comunist, zidul Berlinului și bursa de câteva ori, însă cărțile noastre sunt în continuare apreciate în cadrul celui mai cunoscut concurs de promovare a design-ului de carte.

Mai multe despre 1973 și Ovidiu poți citi în acest articol, pentru că de aici încolo, vom face un salt în prezent și o să-ți povestim despre Cele mai frumoase cărți din România 2018.  
Competiția, dedicată designului de carte și dimensiunii artistice a cărții văzute ca obiect, este unică în România și își propune să reinstituie designul ca reper în relația cititorului cu cartea.

Anul acesta s-au înscris în competiție peste 150 de cărți din România și Republica Moldova, iar juriul a nominalizat 33 dintre acestea, urmând ca doar 12 să fie premiate la finalul lunii noiembrie.

Nu vrem deloc să fim în papucii juraților! Misiunea pare extrem de complicată pentru că cele 33 de nominalizate sunt unele mai frumoase ca celelalte.

Dacă vrei să experimentezi rolul de jurat, Cele mai frumoase cărți din România te invită să îmbraci roba de specialist și să votezi cartea preferată. Așa că intră pe site, răsfoiește cărțile, virtual vorbind :), și susține-o pe cea mai frumoasă, iar la final de noiembrie preferata ta poate câștiga Premiul Publicului.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.