60850597_1018294788372552_6598017940816134144_o

ATELIERELE STREET DELIVERY QUINET

ATELIERELE STREET DELIVERY QUINET
7-9 IUNIE 2019 I STRADA EDGAR QUINET I BUCUREȘTI
10:00 a.m. – 10:00 p.m.

În cadrul Street Delivery 2019 — Poezia e în stradă!, echipa I’M UAU aduce între 7-9 iunie 2019 poezia la intersecția Academiei cu Edgar Quinet.
Ni se vor alătura Ion Barbu, Arhipera, Ideilagram, Arhitext, Augmented Space Agency, Dyson, Cartierul Creativ, Școala de la Bunești, De-a Arhitectura, Stardust Architects, Revista Zeppelin,
Baza, Palier.ro, The Plot, Cenaclul Enigma, Mugur Grosu, Muzeul Școlii de Arhitectură, Cristi Mărculescu, CristinaCristina, Poster Jam, Speck Studio, One Night Gallery, Asociația Chimiștilor
din UB și alții.
Dintre proiectele ce vor fi vizibile la Atelierele Street Delivery Quinet remarcăm:
○ Artistul Ion Barbu vine de pe Planeta Petrila să repicteze gangul ce conectează strada Quinet și curtea UAUIM.
○ De-a Arhitectura cheamă copiii să se joace și să experimenteze cu limbajul arhitectural
○ BAZA propune prin Smart Up o cercetare pe două planuri (prin joc-dezbatere și testare practică a unor prototipuri) a ceea ce înseamnă mașina personală ca spațiu urban și normalizarea mobilității în București pentru toți utilizatorii săi.
○ Stardust Architects ne cheamă să conturăm posibile tipologii de merindare în cadrul orașului de astăzi, prin schițe, texte și machete, pornind de la locurile străzii Quinet.

MANIFEST

”Editura” pentru spațiul public I’M UAU deschide între 7-9 iunie 2019 o colecție temporară de workshop-uri de cultivare a surselor naturale de inspirație – plantăm suporturi pentru creșterea mai mult sau mai puțin spontană a folclorului urban contemporan.
Ținând cont de faptul că pentru unii dintre noi paranteza e ca sertarul din sertar (pană îl deschizi uiți ce căutai acolo), semnele de exclamație sunt ca felinarele (dacă exagerezi cu ele faci prea multa lumină-n sens) și că dacă ai prea multe note de subsol înseamnă că ai potrivit greșit șuruburile, afirmăm următoarele:
a. Aliniatul e ca profilul de colț – separă idei.
b. Dacă umpli spațiile dintre grinzile textului, nu mai poți citi printre rânduri.
c. Semnele de punctuație sunt prinderile “mecanice” ale oricărui text; dacă le pui greșit se “desface” poezia.
d. Cantul e pentru raft ca rima pentru vers.
e. Dacă nu pui glisiere la fiecare capitol riști să rămâi cu sensul închis în sertar.
f. Paginile au “flader”. Dacă unești pe verticală spațiile dintre cuvinte, uneori ies texte de brad sau molid, alteori de stejar sau de nuc. Am observat că poeziile sunt în general esențe tari.
Pe baza acestor enunțuri (pe care le considerăm fundamentale) începem să construim un “cenaclu” anual pentru lecturi pietonale, plimbări în timpul de lucru și diverse călătorii mai mult sau mai puțin fantastice.
Rezultatul: o colecție de lecturi, semne și zgomote stradale în care burghiul scrie și pârghia subliniază spațiile libere dintre borduri (aceste chenare inutile ale vocabularului urban).
Acum că am reușit să batem “textul” în cuie, îl “montăm” în spațiul public (virtual).

Organizatori: I’M UAU, Fundația Cărturești și Ordinul Arhitecților din România
Cu sprijinul: Workspace Studio, HermanMiller – Authorised Dealer Partner, Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu”, The Plot, Filiala București a Ordinului Arhitecților din România, Zeppelin, Igloo, Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, Cartierul Creativ, Aiurart, Vellant, FruFru, Modul Cărturești, DeltaStudio, Mobila Dalin, Policolor, Holver, Rockwool, Wienerberger.
Mai multe detalii pot fi găsite pe pagina oficială:
+ ATELIERELE STREET DELIVERY QUINET
sau în evenimentul de Facebook:
+ EVENIMENT ATELIERELE STREET DELIVERY QUINET
Atelierele SD Quinet vor fi urmate de evenimentul Street Delivery 2019 — Poezia e în stradă!, care va avea loc un weekend mai târziu, 14-16 iunie, pe strada Arthur Verona.
Street Delivery 2019 — Poezia e în stradă! este un eveniment organizat de Fundația Cărturești și OrdinulArhitecților din România, co-finanțat prin #TimbrulDeArhitectură.There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.