Atenție, începe IPIFF – Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independenți!

Între 5 și 8 mai 2022, la cea de-a XVI-a ediție IPIFF se văd cele mai bune filme independente, realizate în ultimii doi ani. Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independenți te invită la un sfârșit de săptămână savuros, printre filme independente de lungmetraj ficţiune (inclusiv animație), filme de lungmetraj documentar și scurtmetraje (ficţiune, documentar, animație).

Programul festivalului este completat de trei ateliere care tratează diverse aspecte ale domeniului cinematografic actual:

Protecția drepturilor producătorilor de film și audiovizual în contextul noilor reglementări europene privind piața unică digitală cu Mihaela Tudorache, avocat în domeniul drepturilor de autor, joi, 5 mai, ora 11:30

Peisajul festivalier și trainingurile de formare în domeniul cinematografiei cu Mirona Radu, fondatoare și directoare Film O’Clock International Festival, vineri, 6 mai, ora 11:30

Producția cinematografică independentă. Finanțarea și dependența producției independente de coproducțiile naționale cu Gabriela Suciu, distribuitor de film și analist de piață, prodecan al Facultății de Film din cadrul UNATC, coordonator și lector al masterului de Producție de Film, sâmbătă, 7 mai, ora 18:00

Proiecțiile speciale, din afara competiției, vin și ele să îmbogățească lista filmelor din acest an:

Început, r. Răzvan Săvescu, joi, 5 mai, ora 19:00

Vin îndată, r. Kiki Vasilescu, vineri, 6 mai, ora 20:40

Blue Moon, r. Alina Grigore, sâmbătă, 7 mai, ora 16:30

Câștigătorii acestei ediții a festivalului vor putea fi cunoscuți duminică seara, la gala de la Teatrul Odeon, într-o atmosferă artistică creată de artiști de seamă: Alexandra Ușurelu, Constantin Cotimanis, Alexandru Mihai Burcă. Cel mai bine vândută artistă independentă din România, Alexandra Ușurelu, îl va avea ca invitat pe renumitul trompetist român de jazz, Sebastian Burneci.

Trailer-ul IPIFF 16: shorturl.at/gkHUV

Intrarea la proiecții și masterclass-uri este liberă, iar accesul la gală se va face pe bază de invitație. Programul detaliat al evenimentului se găsește aici.

IPIFF, un eveniment realizat de Uniunea Producătorilor de Film şi Audiovizual din România – Asociaţia Română de Gestiune Operelor din Audiovizual (UPFAR-ARGOA), al cărui director este regizorul Toma Enache, are ca obiectiv principal promovarea filmului românesc contemporan prin intermediul producătorului de film, punând accentul pe producţia de film independent şi profesioniștii angrenaţi în astfel de proiecte.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.