dsc04508-2

Boardgames. Cum ne petrecem timpul acasă?

Cum ne petrecem timpul acasă încercând pe cât posibil să ne bucurăm de el, să ne relaxăm, să ne și distrăm puțin și să ne simțim antrenați într-o activitate?

Celebrele boardgames, cum le spunem mult mai ușor preluând terminologia din engleză, sau jocuri de societate, cum le cunoaștem în limba română, o formulare destul de ingrată în aceste vremuri, când socializarea este de evitat, nu de dorit.

Cu toate astea, am ales mai jos câteva jocuri pe care le putem juca în sufragerie, în familie, în grupuri mici, ba chiar și jocuri care cer doar două persoane. Iată care sunt acestea!

Azul

Un joc care are potențialul să ajungă un nou clasic.
Azul te pune în postura unui artizan care trebuie să construiască un mozaic de azulejos. Tu și ceilalți jucători veți lua piesele necesare dintr-un depozit comun și le veți adăuga pe tăblițele proprii pentru a forma mozaicul. Jocul este foarte relaxant, ca să nu mai spun că arată superb. Un joc de familie extraordinar.

Insula interzisă

Un joc de cooperare în care jucătorii vor lucra împreună pentru a găsi cele 4 comori ale misterioasei insule interzise. Dar vor putea ei, oare, să găsească comorile și să părăsească insula înainte ca aceasta să fie înghițită complet de ocean? Un joc foarte captivant, care, prin natura sa , poate suda și mai mult prieteniile.


Nume de cod: Duet

Ce te faci când ai chef de un joc de petrecere cum e Nume de Cod, dar sunteți doar două persoane? Joci Nume de Cod: Duet! Această variantă modificată de Nume de Cod este ideală pentru cupluri sau colegi de apartament. Jucătorii își vor da unul altuia indicii pentru a găsi toate cuvintele echipei lor, dar, de data aceasta, au și o limită de timp


Exploding Kittens

Un joculeț de cărți foarte amuzant, în care tragi cărți și te rogi să nu nimerești pisicile explozive. Între timp, vei juca alte cărți care îi sabotează pe ceilalți jucători. Simplu și foarte distractiv, Exploding Kittens va stârni cu siguranță multe râsete la masa de joc.


Veteranii

Un joc de cooperare care se concentrează asupra vieților soldaților din tranșeele Primului Război Mondial. Jucătorii sunt un grup de prieteni care încearcă să supraviețuiască Marelui Război cooperând și lucrând în echipă. Un joc care te provoacă la fiecare pas, și un omagiu minunat adus soldaților care au luptat în Primul Război Mondial

Citadele

Primul board game care m-a făcut să devin un fan înrăit al jocurilor de societate, Citadele e un joc de cărți în care fiecare își construiește un oraș. Mecanica de bază e foarte simplă: primești bani, construiești cartiere. Ceea ce face jocul interesant sunt personajele sale, care conferă jucătorilor anumite puteri pentru a influnța jocul. Partea cea mai bună: nu trebuie să fii același personaj pe tot parcursul jocului, îl poți schimba de la rundă la alta. Un joc foarte plăcut, în care cel mai importa e să prezici strategia oponentului.

Colt express

Dacă îți plac westernurile și vrei să intrii în pielea unui bandit, Colt Express e foarte potrivit pentru tine! Jucătorii jefuiesc un tren în Vestul Sălbatic. Trebuie să îți programezi dinainte ce vei face și să speri că acțiunile celorlalți jucători nu îți vor perturba planul. Un joc în care victoria depinde de cât de bine poți anticipa mișcările oponenților

Ticket to ride: The Heart of Africa

Ticket to ride este un clasic. Mecanicile simple dar amuzante l-au făcut unul dintre cele mai bine vândute jocuri din lume. Un punct foarte bun de pornire pentru nou-veniți în lumea jocurilor și un must-have pentru colecția oricui.There is 1 comment

Add yours
 1. Secelean Cristina

  Buna ziua,
  Cant de ceva vreme un joc dar nu-l gasesc poate ma ajutati d-voastra:
  Sequence?
  Va multumesc.
  Cristina Secelean


Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.