browser-carturesti-color

BROWSER Cărturești: de citit | de văzut | ascultat în săptămâna 16 – 22 martie

👥❓ Jurnal de librar în vremuri de restriște

Cum e să fii proprietarul unei librării independente care depinde de comunitate ca să supraviețuiască, atunci când toată lumea stă acasă?

💪📚 Ghid de supraviețuire pentru micile librării de pretutindeni

10 modalități prin care librăriile pot fi susținute de acasă, pentru a putea trece de această perioadă de izolare cu ușile încă deschise.

🚨🎭 SOS cultura independentă

Criza provocată de noul coronavirus afectează din temelii sectorul cultural independent din țară, cu zeci de spectacole și evenimente culturale anulate, mii de oameni rămași provizoriu fără o sursă de venit. Regizorul Alexandru Solomon, care face parte din organizarea festivalului de film One World Romania, vorbește despre problemele cu care se confruntă cultura independentă.

🎧📖 A citi, a asculta: o dispută falsă

Un articol interesant despre audiobook-uri și concepția rigidă pe care o generează în rândul anumitor cititori. De ce este sancționată așa dur opțiunea de a auzi o carte în loc de a o citi, când disputa dintre această formă de receptare a unei cărți și lectura ei propriu-zisă este, de fapt, inexistentă?

We are no longer using things to demonstrate status. We are using time. […] Thus reading a book—not listening to it—has become its own sort of status symbol. A sign that you value the right things in life. Interestingly, it also means that we are turning more things into books than ever, so that we might enjoy them in their most elegant format: speeches by Greta Thunberg, scripts from Fleabag bound into a hardback edition called The Scriptures, bloggers whose posts are compiled into tomes with very little new content. At some point in our multimedia existence, we’ve decided that books, as the most time-consuming way to enjoy something, are therefore the best way to enjoy something.

📖🐈Traducerea, o declarație de dragoste pentru literatură

Un interviu frumos cu Mihaela Ghiță despre cea mai recentă carte tradusă (Lăptarul de Anna Burns), despre rutină, despre provocările din viața unui traducător și despre pisici.

🕵📚 Crima perfectă

Cum să comiți o crimă și să scapi nepedepsit – o investigație prin romanele polițiste, de la Agatha Christie la Gillian Flynn.

🖱📚 Fake news, fake books

Site-ul Amazon a fost inundat de ghiduri de supraviețuire, jurnale medicale, cărți dubioase care ademenesc cumpărătorii cu promisiunea unor remedii miraculoase și soluții care mai de care pentru a face față crizei induse de coronavirus.

🕹📲 Unelte de procrastinare

Procrastinăm pentru că suntem leneși, așa-i? Greșit. Adevărul este mai complex de atât – și mult mai interesant, pretinde Margaret Atwood într-un podcast recent.

🗺📌 Călătorii imaginare

O serie de ghiduri de călătorie pentru locuri care nu mai există, reunite sub titlul The Estinguished Countries Project, scot la lumină o lume de mult uitată.

🌬 Give poetry a chance!

Bogdan Ghiu – Cu Orice e posibil



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.