browser-carturesti-color

BROWSER Cărturești: de citit | de văzut | ascultat în săptămâna 20 – 26 ianuarie

📖❓Cele mai citite cărți necitite

În epoca excesului de informație, din ce în ce mai mulți oameni aleg pur și simplu să nu mai citească, așa că să te lauzi cu cărțile pe care nu le-ai citit a devenit o practică răspândită – și, pentru unii, o profesie.

📺📝Cum transformă industria audiovizuală modul în care oamenii citesc și scriu povești?

Marii producători de filme și seriale apelează din ce în ce mai puțin la scenarii originale, în favoarea adaptărilor după cărți și materiale jurnalistice; au ajuns astfel să influențeze evoluția scrisului, și nu neapărat în bine.

When the film Argo—based on a Wired piece […] won Best Picture in 2013, every journalist and producer in America woke up to the fact that this new long-form writing could be turned into real money if you crafted it to suit the needs of Oscar-bait film.

💡📚 Topul tendințelor editoriale & de piață în 2019

Privind în urmă la ultimul an, cei de la Penguin Random House au identificat tendințele, ideile și practicile predominante din industria cărții.

🏴💻 Cărțile și pirateria

Despre platforma SlideShare, un emporiu al ebook-urilor piratate – unde se găsește orice, de la manuale școlare la bestsellers NY Times – și efectul pirateriei asupra autorilor și editurilor.

🎧Ce sărbătorim de Ziua Culturii Naționale?

Pe 15 ianuarie, Ziua Culturii Naționale, Corina Șuteu (manager cultural, fost ministru al culturii) a vorbit despre infrastructura culturală în România, în prezent țara cu cel mai mic consum cultural din UE. Cum facem să începem să creștem accesul la cultură și la educație? De ascultat.

📚🗂Checkout List

New York Public Library anunță care au fost cele mai împrumutate 10 cărți de-a lungul celor 125 de ani de activitate.

📏📑Care e lungimea ideală a unei cărți?

Ce spun cititorii, conform evaluărilor de pe goodreads.com.

🛍🎁 All I want for Christmas is a retail job

Cadourile pot veni sub multe forme: un articol despre plăcerea de a lucra într-un magazin în toiul sărbătorilor, când ceea ce te împlinește e întâlnirea cu oameni de tot felul.

📐✏(Re)design pentru 2030

Designul deceniului următor va fi despre încercarea de a modera excesele secolului trecut.

👩🏆Revendicări literare

Marile premii literare din acest an au fost dominate de scriitoare și – în mod remarcabil, consideră The Atlantic – acest lucru este considerat nesemnificativ. În timp ce sezonul premiilor din cinema încă stârnește discuții despre lipsa de paritate de gen în industriile creative, succesul literar al femeilor merită remarcat.

👩📑Scriitoarea Svetlana Aleksievici lansează o editură care își propune să publice exclusiv titluri semnate de femei.

🌬Give poetry a chance!

2019 a fost un grozav pentru debutul în poezie, marcat de multe apariții deosebite. Descoperiți 13 poete și poeți debutanți prin câte un text reprezentativ, alături de recomandările lor a câte 3 volume de poezie de neratat.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.