browser carturesti color

BROWSER Cărturești: de citit | de văzut | ascultat în săptămâna 5 – 11 august

❓📚De ce citim așa puțin?

Românii citesc cel mai puțin din Europa, arată sondajele. Un articol publicat în primul număr tipărit al revistei Scena9, disponibil online de săptămâna asta, oferă o cercetare amănunțită a motivelor și efectelor acestui lucru, dar și a căilor prin care oamenii pot fi aduși mai aproape de cărți.

📚🕶Lista invitaților la FILIT 2019

Spoiler alert: Richard Ford, Mihail Șîșkin, María Dueñas și mulți alții.

🏄☀Gânduri despre vară 

Financial Times adună laolaltă personalități din lumea politică, literară, artistică și a business-ului pentru a povesti despre vacanțele lor de vară: începând cu lista de lecturi a lui Yual Noah Harari, până la playlist-ul lui Guillermo del Torro și suvenirurile din copilăria lui Jeanette Winterson.

📘🏖Plaje literare

Continuăm lunga serie a recomandărilor de lecturi „de plajă”, de data asta cu o listă de cărți a căror acțiune se petrece pe, la sau lângă mare.

📌Agenda culturală

📖Două perspective asupra cărții Educated a Tarei Westover (tradusă la noi la ed. Publica cu titlul Învățare):
 
“In a moment when winds blow against higher education right and left, one of the great things about Educated is its unabashed hunger and thirst for learning, and its poignant sense of the cost learning can exact.”
 
Filmul a luat anul trecut premiul pentru scenariu la Festivalul de la Cannes și a intrat de curând în cinematografele de la noi. De neratat 🙂
 

🌍📣Vești despre cărți și librării din lumea întreagă

 
🚩Apocalipsa Ebook: ce se întâmplă atunci când unii ca Microsoft renunță la vânzarea de cărți electronice. Despre regimul de proprietate al ebookurilor și efemeritatea bibliotecilor digitale.
🚩Despre literatura sud-asiatică și rolul ei identitar – “To those it reaches, literature can take us from a place of ignorance to higher awareness.” 
 
 
 

💰💍If I had a million dollars…

Moșteniri fabuloase, burse de geniu, premii de la concursuri televizate sau loterie, încasări din asigurări de viață, drepturi de autor sau jocuri de noroc – 15 povești despre banii care „au schimbat totul” și diversele abordări ale beneficiarilor. 

🏛🌊Comoara din adâncuri

Noi descoperiri printre ruinele unui oraș antic egiptean scufundat în apele Mediteranei.

🌬Give poetry a chance!



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.