browser-carturesti-color

BROWSER Cărturești| Ediția 48

💰Criza cărții în era distanțării sociale, partea a II-a

Vorbesc aici directorii editoriali de la Corint, OMG, Casa de Pariuri Literare, Tracus Arte, Trei, frACTalia, Max Blecher și Litera.

🚫Cazul George Floyd, protestele în SUA și importanța solidarității

👀 Despre conștientizare și asumarea rolului activ al librăriilor

👀 Cum le vorbim copiilor despre rasism

👀 O serie de recomandări de la Scena9 pentru a ne face să înțelegem mai bine ce se întâmplă în SUA

💡Porția de filosofie

Pentru o viață sănătoasă nu evitați consumul ideilor năstrușnice și a lecturilor provocatoare. Un articol de la început de an despre virtuți epistemice și răspuns la întrebarea: „Is it better to know, or to seek to know?”

🆕 Noutăți din lumea cărților

Publicații:

📓 🎣 A fost publicată pentru prima oară o scurtă povestire de Ernest Hemingway, care amintește de Bătrânul și marea, și care poate fi citită aici.

🔮👧 J.K. Rowling urmează să publice un basm gratuit despre „adevăr și abuzul de putere” pentru copiii aflați în carantină.

Nominalizări și premii:

🏆🌌 Premiile Nebula

La sfârșitul unei săptămâni cosmice, odată cu lansarea în spațiu a capsulei Crew Dragon, au fost anunțați și câștigătorii Premiilor Nebula pentru scrierile SF & Fantasy .

🏆💥 Nominalizările Premiilor Eisner

Au fost anunțate nominalizările Premiilor Eisner, cele mai importante premii din industria benzilor desenate. IDW și Image au cele mai multe nominalizări, fiind urmate de Fantagraphics, Dark Horse, DC.

👩✒ Ana Blandiana a fost propusă la Premiul Nobel pentru Literatură

📅 Vești despre festivaluri

🎬 Deși Untold, Electric Castle, Neversea și Summer Well au fost anulate, TIFF anunță revenirea în forță la sfârșit de iulie. Mai multe detalii despre achiziția biletelor, proiecte și programul de voluntariat găsiți aici.

🎥 Festivalul de foarte scurt metraj Très Court continuă și el, în online. Începând de astăzi până pe 14 iunie, vă puteți bucura de o selecție de 120 filme noi.

🎭 Exeunt, spectacol online despre intimitate, cu texte de Lavinia Braniște

… și dacă v-ați plictisit sau v-ați confruntat perioada asta și cu această stare, câte ceva despre cele cinci feluri de plictiseală 😄



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.