browser-carturesti-color

BROWSER Cărturești| Ediția 53

🏆 Lista lungă a Premiilor Booker

💻📈 Piața editorială în tărâmul digital

May you live in interesting times, așa cum sugera și titlul Bienalei de Artă de anul trecut. Într-un viitor neschimbat, dar cu siguranță accelerat, în care editorilor le este mai ușor să experimenteze și să dezvolte relații directe cu cititorii. Foarte fain structurat și cu informații precise, găsiți aici mai multe despre dezvoltarea pieței editoriale în această perioadă.

👄📖 Blestemul cititorului de cursă lungă

Un articol lejer și haios despre cuvintele pe care credem că le știm, dar avem dificultate în a le pronunța. 

👁 💭 Pandemia ca sursă de inspirație pentru romancieri

Romanul The Pull of Stars semnat de Emma Donoghue urma să fie publicat anul viitor, însă odată cu carantina, editorii au grăbit procesul ca acesta să iasă din tipar mult mai devreme. Un articol interesant despre posibilitatea creativă pe care o au romancierii într-un astfel de moment de criză.

“Pandemics are fabulous for a novelist. They are a way of making everyday life dangerous, and raising ethical dilemmas.”  

🌞🏙 Ce facem în săptămâna 27.07-02.08

Recomandări culturale și nu numai de la Scena9.

📓 Give poetry a chance!

✒👦 „A whole world of hugs” în versurile unui băiețel de 4 ani

Mary Shelley a început să scrie Frankenstein când avea 18 ani, iar primul volum de poezii semnat Keats a apărut când el avea 21 ani. Nadim a fost descoperit de câștigătoarea premiului Orwell de anul acesta, poeta și profesoara Kate Clanchy, și se pare că la cei 4 ani ai săi este… cel mai tânăr poet cu un contract de publicare.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.