browser carturesti color

Browser Cărturești | Ediția 55

🇫🇷 Allez les libraires
🔵 Librăriile din Franța se luptă să rămână deschise, iar cărțile să fie declarate bunuri de primă necesitate.

Meanwhile, supermarketurile din Franța au interdicție de a vinde cărți, pentru ca librăriile să fie protejate; inclusiv lanțurile de librării care au hotărât să vândă alimente pentru a rămâne deschise sunt nevoite să renunțe la vânzarea de carte pentru a nu defavoriza librăriile închise.

🔴 Iar reprezentanții Goncourt se solidarizează cu librăriile și anunță amânarea desemnării câștigătorilor până la redeschiderea lor; menționând că astfel de premii generează interes pentru carte și vânzări care riscă astfel să ajungă la Amazon și la alți mari retaileri online.

📖 Lockdown cu cărțile deschise
Belgia introduce lockdown-ul, dar ține deschise librăriile, declarând cărțile bunuri esențiale.

📗 Undă verde la cărți în Maroc
Maroc comemorează 45 de ani la Marșul Verde printr-o campanie numită „Cititul ca formă de rezistență”, prin care guvernul încearcă să revitalizeze industria cărții, afectată de pandemie. 

🔐 Când librăriile se închid, cărțile se închid și ele
Încă un studiu, din Germania de data asta, despre cum închiderea librăriilor duce la dispariția/rărirea cititorilor, pornind de la ideea că online-ul nu e perceput ca substitut de toți cei care sunt obișnuiți cu librăriile și că atenția lor se mută de la lectură la altă formă de divertisment.

Our findings imply that a lower number of bookstores leads to decreasing book sales. If a local bookstore closes, a significant share of consumers does not switch to an e-commerce platform to order physical books online or to buy e-books but simply consumes fewer books. These former book buyers potentially choose other leisure activities instead of reading. This means that the offline and online retail channels are no perfect substitutes for consumers.

📚 Lanțul librăriilor independente
Bookshop.org, inițiativa care revoluționa retailul de carte în America la începutul anului, a fost lansată și în UK cu 150 de librării independente deja înrolate în proiect.

🛋️ Lucrul de acasă…
Cu bune, cu rele, cu pierderea creativității, a conexiunilor sociale și a ceea vom numi tot în engleză „serendipity”, așa cum reiese din articol. 

Not only does virtual and distanced working risk loneliness, it is also bound to reduce on-the-job learning, creativity and innovation — all of which are often tied to serendipitous encounters.

📌🌎 Elif Shafak despre sentimentul de apartenență, patrie și înstrăinare

🏆 Premiile Observator cultural



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.