browser-carturesti-color

Browser Cărturești | Ediția 63

🙈 Vă confruntați și voi cu probleme de concentrare și lipsă de atenție? Mintea noastră mai are totuși o șansă.

„If you read your texts while working, you lose that time, but also the time it takes to refocus afterwards, which is a lot.”

🤔 Singurătate sau solitudine?
Un interviu frumos cu Noreena Hertz, autoarea volumului Secolul Singurătății (Editura Humanitas, 2021, traducere de Simona-Maria Onciu), care vorbește despre diferența dintre singurătate și solitudine și despre cum regândirea mediului în care lucrăm, pauza de la telefoane și încercarea de a fi prezenți la modul cel mai concret ne poate salva de această „epidemie”.

📖 Arta pierdută a cititului critic
sau cum accesul la internet și social media modifică felul în care receptăm și interpretăm un text.

📚 O bibliotecă care atrage mii de like-uri în social media și despre cititorul din spatele ei.

📜 De ce ajung atât de greu anumite titluri sau cum criza hârtiei face ravagii în industria editorială

Provocări pentru cititori de la #Penguin
Cu ocazia asta vă reamintim și de site-ul goodreads unde vă puteți seta obiective de lectură pentru anul curent, puteți urmări progresul prietenilor și puteți face recomandări în timp real.

📈📚 Cele mai mari vânzări de carte din ultimii zece ani în UK

“The start of 2022 is unfortunately looking a lot like 2021, with a new variant, a rush to vaccinate and widespread uncertainty. But one thing we can be certain about: books are most definitely not a pandemic fad and have proved their lasting power time and again.”

👔 👗 NFT-urile și industria metafashion-ului 
„Animal Crossing a fost în trending în 2020 datorită jucătorilor care au recreat, printre altele, ținute Chanel, Gucci sau Versace care s-au viralizat. O colaborare din care au reieșit atât haine virtuale cât și o colecție reală a fost cea dintre Louis Vuitton (LV) și League Of Legends în 2019. Toate hainele și accesoriile reale din colecția LVxLoL s-au vândut în sub o oră, însă skin-urile din joc sunt nelimitate.”

🎵 Old vs. new music:
Dacă v-ați surprins gândindu-vă de ce nu rezonați atât de bine cu muzica noua și de ce vă tot reîntoarceți la aceleași piese din adolescență… se pare că e un lucru firesc și că muzica anilor ’70, ’80 & ’90 revine.

„I encountered this phenomenon myself recently at a retail store, where the youngster at the cash register was singing along with Sting on “Message in a Bottle” (a hit from 1979) as it blasted on the radio.”

🔎 Și da, poate că „nici muzica nu se mai face ca pe vremuri”, dar e bine de știut că și gusturile noastre muzicale s-au format deja în anii adolescenței (acest subiect e abordat și în newsletter-ul Concentrat trimis de DOR).

❤️🎧 Muzica preferată în 2021: topuri personale din librărie

🔔 Izolare sau refugiu 
Îl mai știți pe băiatul ăsta care timp de 10 luni nu a știut de pandemie? Ei bine, se pare că a mai fost o familie care, timp de 40 de ani, a trăit departe de… ororile celui de-al doilea război mondial.

+ Bonus pentru a ne începe săptămâna cu zâmbetul pe buze: tablouri interactive. 🎨



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.