img-20211201-wa0030

Cărturești la Muzeu: o nouă librărie Cărturești se deschide în centrul Chișinăului, în cadrul Muzeului Național de Istorie

Miercuri, 1 decembrie, Cărturești deschide sezonul darurilor cu un cadou-surpriză pentru cititorii din Chișinău: o nouă librărie-concept, la parterul Muzeului Național de Istorie.

A doua librărie Cărturești din capitală – după cea deschisă în 2019 la Shopping Malldova –  Cărturești la muzeu a fost gândit ca un spațiu în care iubitorii de povești, muzică și obiecte de design să petreacă timp de calitate și să descopere lucrurile care le pot face viața mai frumoasă.

Noua librărie va găzdui la raft cărți în limbile română, rusă și engleză, muzică, jocuri și jucării, dar și o selecție specială de ceaiuri, accesorii, papetărie și decorațiuni. Titlurile alese mizează pe diversitatea cititorilor și a intereselor acestora: de la autori autohtoni la manga sau comics, de la artă, istorie și arhitectură la carte ilustrată pentru cei mici.

„Ne bucurăm să ajungem în inima Chișinăului cu această nouă librărie, gândită ca spațiu de explorare și inspirație. Sora mai tânără a Cărtureștiului din Shopping Malldova, Cărturești la Muzeu vine către cititori cu poftă de conversații, de întâlniri, de răsfoit și de împărtășit. Suntem fericiți că am reușit să punem semnul deschis în ușa acestei librării luminoase și elegante, găzduite de un muzeu prestigios. Sperăm ca cititorii să trăiască aceeași bucurie trecându-i pragul și să găsească aici povești și lucruri care să le facă viața mai frumoasă.” – Vlad Crețu, director.

Amenajarea librăriei este semnată de biroul de arhitectură Square One, care a realizat și conceptul altor spații Cărturești din România. Și în acest caz, accentul a fost pus pe crearea unui spațiu prietenos de interacțiune cu cartea și obiectele culturale. Librăria este integrată organic în spațiul Muzeului de Istorie și beneficiază de intrare liberă și de un program de funcționare separat. O veți găsi deschisă de luni până vineri, între orele 09:00 – 20:00 și în zilele de weekend între orele 10:00-19:00.

Deschiderea este sărbătorită cu daruri: primii 200 de clienți vor primi o carte cadou, la alegere dintr-o selecție specială.There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.