perfume_genius

Câștigă o invitație la Perfume Genius joi seară în Club Control!

perfume_geniusDacă ai putea crea un parfum pentru muzica Perfume Genius ce arome ai folosi?

Lasă-ți propunerea într-un comentariu aici și  cel mai inspirat răspuns este premiat cu o invitație dublă la concertul Perfume Genius de mâine seară din Club Control. Ne poți răspunde până la 24:00, iar mâine dimineață vom anunța câștigătorul.

Succes!

Felicitări, Silvia! Ai câștigat invitația dublă. Vei primi toate informațiile pe e-mail. Audiție plăcută!

***

Nonconformistul artist american Perfume Genius va concerta, în premieră la București, joi, 4 iunie, la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4), în cadrul turneului european de promovare a celui mai recent album, Too Bright. Biletele s-au pus în vânzare prin Eventbook.ro.

Sub pseudonimul Perfume Genius se ascunde fragilul, melancolicul dar și excentricul artist Mike Hadreas, originar din Seattle. Prezent pe scena muzicală din 2008, Hadreas are la activ trei albume de studio și numeroase apariții live ce i-au consacrat imaginea androgină și sonoritățile indie-pop, lo-fi, cu accente glam-rock și post-punk.

Cu cel mai recent material discografic, Too Bright (2014, Matador), produs în colaborare cu Adrian Utley (Portishead), Perfume Geniusatrage admirația publicului și criticilor deopotriva: desemnat Best New Music de către Pitchfork, albumul face trecerea de la baladele cântate la pian, adevărate confesiuni lirice, la creații mai ritmate, mai puternice și mai extrovertite, transformare ce aduce cu sine maturitatea artistică.

Too Bright este o curajoasă și donquijotescă explorare a ceea ce Hadreas numește „o înverșunare interioară, ce crește în mine încă de la vârsta de zece ani și care acum a început să se reverse”. Schimbarea s-a făcut simțită și în procesul de creație, când artistul s-a hotărât să scrie așa cum simte, natural, 100% visceral și necenzurat, fără să mai țină cont de regulile impuse de muzica pop actuală. „O admir pe PJ Harvey, cât de puternică și raw este muzica ei, așa că m-am întrebat dacă pot face și eu același lucru”, spune Mike Hadreas.

Rezultatul este un album surprinzător și îndrăzneț, ce a fost comparat cu The Dreaming al lui Kate Bush, un disc aflat la granița dintre muzica pop și cea experimentală. În studio, Hadreas a colaborat cu legendarul toboșar John Parish (PJ Harvey), cu inovatorul producător Adrian Utley (Portishead), dar și cu muzicienii Alan Wyffels și Hervé Bécart, ce îl însoțesc de obicei în turneu. „În timpul înregistrărilor, am simțit cum în mine se trezește o forță latentă, amenințătoare, de neoprit. Too Bright este expresia acestei forțe”, spune Mike Hadreas alias Perfume Genius.

http://perfumegenius.net/

Perfume Genius – Queen (video): http://www.youtube.com/watch?v=Z7OSSUwPVM4

Hypnotic and nonconformist – The Guardian

A transformative leap – New York Times
Mike Hadreas takes his tortured confessionals closer to the dancefloor – NME

Confirms the arrival of a major artist – Independent on Sunday

Too Bright is, by far, Hadreas’ most extroverted album to date, a record about shattering illusions, defiantly looking away when you feel like it, and boldly staring back at those who hate you. It’s also about personalizing your experience, and rejecting the clichés placed on it by outsiders – Pitchfork

Concertul Perfume Genius de la București este organizat de Control Club și OneDay Live. Facebook event: http://www.facebook.com/events/1436839993277699

Parteneri: TANĂNANA, Cărturești, A&A Records.

Biletele la concertul Perfume Genius din Control Club pot fi achiziționate în avans, la prețul de 50 lei, online prin Eventbook.ro (http://eventbook.ro/event/concert-perfume-genius-club-control-bilete) și de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4), Librăria Engleză Anthony Frost (Calea Victoriei, nr. 45) sau Librăria Franceză Kyralina (George Enescu, nr. 8).

Next on OneDay Live: Austra live la București, Control Club, 18 iunie. Facebook event:http://www.facebook.com/events/1604214549855562



There are 2 comments

Add yours
  1. Silvia

    Miros de tei și de bere neagră. Miros de nopți pierdute alături de oameni care se pierd ei înșiși când te văd. Miros de vapor pe mare, atunci când apa sărută lemnul uscat pentru prima oară. Miros de lumânare care se stinge singură, uitată aprinsă de vreo iubită care și-a așteptat, în van, iubitul. Miros de lămâiță udată de ploaia de final de mai. Miros de toate astea pe rând și împreună.


Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.