Balkanik_ web-01

Ce artişti vor urca pe scena Balkanik Festival şi care sunt noutăţile ediţiei 2018

A opta ediție Balkanik Festival va debuta în forță anul acesta: încă din prima zi, 7 septembrie, pe scena festivalului de la Gara Regală Băneasa vor urca unii dintre cei mai așteptați artiști de pe afiș – Fanfara Tirana meets Transglobal Underground, pentru a da startul unei petreceri care se va întinde pe 3 zile, până pe 9 septembrie. Atmosfera de nuntă balcanică deturnată de rudeboys de vineri va continua toată noaptea cu un after party cu piscină, la Younivers Summer Club, alături de Fanfara de la Cozmești.

Sâmbătă, publicul îi va cunoaște pentru prima dată pe cei de la Light in Babylon, adică solista cu rădăcini în Iran și Israel, Elia Kamal, instrumentistul turc care cântă la santur și un chitarist francez, un turn al lui Babel care vorbește aceeași limbă – muzica din Instanbul. Manonera vor pune în scenă un show pregătit special pentru festival și inspirat de muzicile lăutăreşti, muzicile romilor mai recent sedentarizaţi din România, muzicile de tango, flamenco şi Turk Halk Muzigi (muzicile de tradiţie orală din Turcia, cu extensie în Peninsula Balcanică). Mult așteptata Yasmin Levy va încheia seara de sâmbătă cu Ladino (muzica iudeo-spaniolă din Spania) şi inima arzătoare a flamenco-ului. Sâmbătă, atmosfera de la after party va fi una de litoral românesc din anii ’90, cu Dan Ciotoi și Formația Generic. Salvamarii vor fi nelipsiți de la cele două afterparty-uri, unde publicul se va putea răcori în piscină după o zi și-o noapte de dans.

Duminică, ultima seară de festival îi va aparține lui Asaf Avidan, superstarul care își începe turneul solo The Study on Falling cu această ocazie, la București.

Anul acesta, pe scena din fața Gării Regale Băneasa, vor urca: Asaf Avidan, Yasmin Levy, Fanfara Tirana meets Transglobal Underground, Kroke, Light in Babylon, Manonera, Fanfara de la Valea Mare, Corina Sîrghi şi Taraful Jean Americanu.

Balkanik Festival a devenit unul dintre cele mai importante festivaluri de world music din Europa, apreciat internațional de reviste de specialitate precum Songlines sau Folker, primind EFFE Label – Remarkable Festival pentru al treilea an consecutiv.

Abonamentele permit accesul la toate evenimentele din festival pentru cele trei zile, la Gara Regală Băneasa și Younivers Summer Club și pot fi achiziționate la prețul de 160 lei.

Biletele pe zile au fost puse în vânzare pe 20 august și au prețul de 80 lei – acces festival și 90 lei / 20 euro zi acces festival + afterparty. Biletele pentru afterparty, în lipsa unui abonament sau a unui bilet cu afterparty inclus, au prețul de 20 lei.

La 4 abonamente sau bilete achiziționate, al cincilea este gratuit.

PROGRAM BALKANIK FESTIVAL

Vineri, 7 septembrie

Gara Regală Băneasa:

16:00 – deschiderea porților – târg, ateliere, food court, relaxare în natura urbană

19:30 – 21:00 – Fanfara de la Valea Mare

21:30 – 23:00 Fanfare Tirana meets Transglobal Underground

Younivers Summer Club:

23:30 – 01:30 Fanfara de la Cozmești (instrumental)

01:30 – 04:30 Abasc DJ session

Sâmbătă, 8 septembrie

Gara Regală Băneasa

12:00 – deschiderea porților, târg, ateliere, food court, relaxare în natura urbană

17:30 – 19:00 Light in Babylon

19:30 – 21:00 Manonera

21:30 – 23:00 Yasmin Levy

Younivers Summer Club

23:30 – 02:00 Baklava All Inclusive w. Karadeniz/Zabriskie

02:00 – 03:00 Dan Ciotoi și formația Generic

03:00 – 04:30 Baklava All Inclusive w. Karadeniz/Zabriskie

Duminică, 9 septembrie

Gara Regală Băneasa

12:00 – deschiderea porților, târg, ateliere, food court, relaxare în natura urbană

18:00 – 19:00 Corina Sîrghi și Taraful Jean Americanu

19:30 – 21:00 Kroke

21:30 – 23:00 Asaf Avidan – The Study on Falling solo tour

Informații despre trupe pe balkanikfestival.ro, abonamente & bilete pe eventbook.ro, iabilet.ro, entertix.ro, eventim.ro,  în librăriile Cărturești și în rețeaua de magazine Flanco

Balkanik Festival este un eveniment organizat de Asociația Culturală Metropolis, cu sprijinul Primăriei Municipiului București, prin Centrul Cultural ARCUB, Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.