cover facebook

Cinefemina sau Cinema la puterea feminin

Multă vreme, lumea a fost privită — și creată — de privirea bărbaților. EUNIC Romania propune o schimbare de perspectivă și vă invită să priviți prin ochii femeilor, mai precis prin lentila camerei de filmat și prin realizările unor regizoare, scenariste și producătoare de seamă, care au marcat industria cinematografică.

Prin acest eveniment, organizatorii doresc să echilibreze balanța genurilor în creația artistică, dând nu doar Cezarului, ci și femeii ce este al… tuturor.


Cinefemina este o recunoaștere a excelenței artistice a femeilor, dar și o salvare de la uitare a unor nume marcante, care, încă din perioada filmului mut, au contribuit la nașterea și maturizarea celei de-a șaptea arte. În fond, artele au fost dintotdeauna patronate de Muze, nu?


După o prea lungă perioadă de izolare, EUNIC Romania vă scoate din casă în fiecare seară de la ora 21:30, în perioada 8-18 iunie, la Grădina cu Filme. Un bogat meniu pentru cinefili a fost pregătit, cu sprijinul Creart, de șapte instituții membre ale EUNIC Romania: Ambasada Spaniei, Ambasada Suediei, Delegația Generală Valonia-Bruxelles, Forumul Cultural Austriac, Fundația Culturală Greacă, Institutul Cervantes, Institutul Cultural Român, Institutul Goethe și Institutul Polonez.

Cinefemina se deschide în data de 8 iunie, ora 20:30, cu o expoziție de portrete dedicate regizoarelor incluse în program, precum și cu un trailer de prezentare a festivalului. Vor vorbi, în deschidere, Excelența Sa Doamna Ambasador a Regatului Suediei, Therese Hyden, directorul Institutului Goethe și președinte al EUNIC Romania, domnul Joachim Umlauf, și Irina Trocan, critic de film, coordonatoarea antologiei Romanian Cinema Inside Out: Insights on film culture, industry and politics (1912-2019).

Biletele se pot achiziționa online, urmând linkul: Bilete online |Eventbook.
Mai multe despre eveniment și programul festivalului aflați de pe pagina
dedicată acestuia pe Facebook
.There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.