525×300

Clubul de lectură Narada@carturesti.ro

Recomandări de lectură din partea elevilor Naradix. Pentru lista completă, vă invităm pe carturesti.ro, la Clubul de lectură Narada

Cristian Calamar, clasa a V-a

Când mă vei întâlni de REBECCA STEAD, editura Arthur, 2013

În timp ce-şi ajută mama să se pregătească pentru emisiunea-concurs Piramida de 20.000 de dolari, Miranda, o fetiţă de doisprezece ani, e pe cale de a face toate descoperirile vârstei: lucruri pe care le ţii doar pentru tine, lucruri care se leagă, lucruri pe care nu le uiţi, lucruri care ţi se ridică de pe ochi, lucruri pentru care te rogi fierbinte. În fiecare zi, după şcoală, Miranda parcurge traseul cel mai sigur spre casă. Ştie pe unde e bine să meargă şi să se oprească (de pildă la magazinul lui Jimmy) şi ştie pe cine să ocolească: de exemplu, pe nebunul din colţul străzii care mormăie ca o incantaţie carte – pungă, buzunar – pantof. Pe neaşteptate, ordinea şi firescul lucrurilor se destramă: fetiţa începe să primească bileţele din partea unui personaj misterios, care sfidează legile timpului şi ale spaţiului. O vor ajuta aceste indicii pe Miranda să recompună puzzle-ul fantastic al călătoriei în timp?

Cei aleși de SCARLETT THOMAS, editura Arthur, 2019

Effie Truelove tocmai a fost exmatriculată de la cursul de magie și nu se mai poate întoarce nici în Lumea Cealaltă. Dacă ar putea găsi un exemplar din Cei aleși, ar avea șanse să iasă din situația dificilă. Singura problemă e că toate exemplarele cărții au dispărut dintr-odată. Intuiția de vrăjitoare a lui Raven Wilde îi spune că e ceva suspect la mijloc, dar nu e sigură ce anume. Mama ei, pe de altă parte, autoarea celei mai căutate cărți din lume, pune ceva la cale împreună cu un miliardar lipsit de scrupule, care nu se va da în lături de la nimic pentru a deveni invincibil… Iar Maximilian a reușit cumva să se rătăcească în Europa lui Napoleon. Cei cinci prieteni din Pajiștea Dragonului trebuie să se regăsească – doar împreună pot salva lumea de Diberi.

Ariana Ștefan, clasa a IV-a

Malala si creionul magic de MALALA YOUSAFZAI, editura Vlad si cartea cu Genius, 2019

Magia este pentru toată lumea, deci pentru orice vârstă. Iar educația e necesara pe tot parcursul vieții, însă educația copiilor este cea mai importanta deoarece reprezintă baza. Aceasta carte ne conduce printr-o lume magică în care educația este pentru toți, fără discriminare.

Dacă lumea are nevoie de ajutor, ce poți face? Iei visul tău în care toți copiii participă la procesul de educație și îl transformi în realitate. Orice faptă din realitate are la bază un vis și visul se transformă în realitate cu ajutorul magiei.

David Cernat, clasa a VII-a D la
școala gimnazială “Pia Brătianu” din București

Curiozități grecești de J.C. MCKEOWN, editura All, 2021

Mi-am dorit cartea Curiozități grecești – povestiri stranii și foarte surprinzătoare din leagănul civilizației occidentale de J. C. McKeown pentru ca am vrut sa aflu mai multe lucruri interesante despre greci. Acest fapt s-a adeverit prin faptul ca această carte este despre artă, cultură, obiceiuri, mitologie, istorie, lucruri care mă fascinează. Dacă o citești, poți afla informații  interesante pe care nu le descoperi pe toate într-o călătorie în Grecia. Dar poți călători în Grecia având aceasta carte în mâna pentru ca îi vei înțelege mai bine pe greci și rădăcinile lor. Cartea vorbește despre Sparta, Atena, Alexandru cel mare, Homer, dramaturgie, papirusuri, matematică, știință, copii și educație. Ea cuprinde multe istorioare care te vor captiva. Mi-a plăcut mult.

Nicoleta Lucaciu, clasa a VI-a

Divina Comedie povestită pentru copii de Corina Anton, editura Humanitas Junior, 2021

Nimic nu este mai plăcut decât „zăbava, decât cetitul cărților”. Minunata scriere a celebrului scriitor italian, adaptată copiilor de 8+ ani, fascinează și captivează de la primele pagini prin conținut și grafică. Copilul își antrenează imaginația, își va pune întrebări și va căuta răspunsuri odată cu contactul cu aceste scrieri alese.
Multe altele veți afla din paginile acestei frumoase cărți!

Furnica și porumbița de Lev Nikolaevici Tolstoi, editura Gramar, 2016

Scriitorul rus Lev N. Tolstoi reda printr-un limbaj specific perioadei istorice din care face parte pilde și învățături despre oameni, întâmplări și prietenii, folosindu-se de personaje din lumea necuvântătoarelor. Exemple emoționante despre prietenia dintre o furnică și o porumbiță. Recomand!

Robert Boancă, școală gimnazială Mihai Viteazul, Alexandria

Monstrul culorilor merge la școală de Anna Llenas, editura Nomina, 2021

Monstrul culorilor urmează să meargă la școală în prima sa zi. Există totuși o problemă: îi este teamă. Nu știe la ce să se aștepte sau ce se poate întâmpla la școală. Cine a mai văzut un monstru fricos? Cu toate acestea, are parte de nenumărate aventuri alături de prietenii săi grozavi



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.