Concert_ANTONIO-SANCHEZ_1

Compozitorul coloanei sonore a filmului Birdman vine la Jazz Night Out!

Concert_ANTONIO-SANCHEZ_1Antonio Sanchez & Migration pentru prima dată în România, la Jazz Night Out!

Antonio Sanchez, unul dintre cei mai mari baterişti ai lumii, câştigător a 4 premii Grammy, concertează la Bucureşti pe 6 decembrie 2015!

Născut în 1971 în Mexic, Sanchez a început să cânte la tobe la vârsta de 5 ani. A studiat la Berklee College of Music şi New England Conservatory de unde a absolvit cu Magna Cum Laude în Jazz Studies. Are un master în Jazz Improvization, iar primul său album solo (2007) a fost înregistrat alături de celebrităţi ca Pat Metheny (în al cărui grup cânta de 15 ani), Chick Corea, Chris Potter, David Sanchez şi Scott Colley.

Versatilitatea şi influenţele muzicale dintre cele mai diverse au creat o amprentă inconfundabilă a instrumentistului şi compozitorului ce se regăseşte pe nu mai puţin de 100 de albume înregistrate cu Paquito D’Rivera, Danilo Pérez, Avishai Cohen, Gary Burton, Dianne Reeves, Joshua Redman, John Patitucci, Dee Dee Bridgewater etc.

În 2014 Antonio Sanchez a compus coloana sonoră pentru filmul american Birdman (câştigător a 4 premii Oscar)- al reputatului regizor Alejandro González Iñárritu (Biutiful, Babel), creaţie care i-a adus o nominalizare la Golden Globe pentru Best Original Score, dar şi premii, Soundtrack Stars la Venice Film Festival fiind doar unul dintre acestea.

Improvizaţiile sale organice susţin ritmul filmului, un element inedit fiind sunetul ,,patinat’’, crud, obţinut prin reînregistrarea tobelor. De altfel, după cum mărturiseşte şi Iñárritu, muzica compusă de Sanchez este un personaj în sine; tobele, cu sunetul lor visceral şi jazzy sunt bătăile de inimă ale personajelor.

Sanchez a continuat experienţa din Birdman în ceea ce el numeşte cel mai ambiţios proiect al său – albumul Meridian Suite – reunind muzicieni despre care artistul crede că sunt capabili să cânte orice partitură muzicală.

Grupul va prezenta în premieră la Bucureşti această ,,aventură’’ electro acustică ce integrează elemente de rock şi improvizaţie, o declaraţie muzicală îndrăzneaţă despre ceea ce ar putea însemna jazz-ul modern.

Artistul mexican explorează pe acest disc conceptul meridianelor ca spaţiu de întâlnire dintre sunete, emoţii şi idei. Meridian Suite este gândit ca un roman sonor şi conturează perfect identitatea şi evoluţia muzicală a instrumentistului. Albumul punctează un moment important în cariera celui pe care Pat Metheny îl considera unul dintre cei mai dăruiţi baterişti contemporani.

După ce a demonstrat tot ce era de demonstrat ca virtuoz, Antonio Sanchez trece cu propriul său grup la o altă etapă, aducând pe scenă energia irezistibilă a unui quartet care sfidează convenţiile şi redefineşte experienţa de concert.

Antonio Sanchez & Migration va concerta pe 6 Decembrie, ora 20:00 la Sala Radio din Bucureşti în cadrul Jazz Night Out, în formula: Antonio Sanchez-tobe, Seamus Blake-saxofon, John Escreet-pian, Matt Brewer-contrabas.

Creată de Twin Arts, Jazz Night Out este una dintre cele mai fresh platforme muzicale din România. Mereu conectată la nou, Jazz Night Out aduce pe scenele din Bucuresti cei mai cool si iubiți artişti de jazz ai lumii.

Program

Accesul în sală se face începând cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toată durata concertului.

Bilete

Biletele pentru acest eveniment costă 95, 135, 155 de lei în funcţie de categorie şi pot fi achiziţionate prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărturesti şi Humanitas) şi online pe www.eventim.ro.

Detalii pe www.twinarts.ro şi paginile de Facebook Twin Arts şi Jazz Night Out.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=tUC98v_r-yc

Următoarele concerte Twin Arts:

10 și 11 octombrie-Avishai Cohen Trio-Sala Radio

15 octombrie-Hindi Zahra-Sala Radio

19 noiembrie-Ibrahim Maalouf-Kalthoum-Sala Radio

26 noiembrie-Brad Mehldau Trio-Sala Radio



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.