activitatile-de-voluntariat-in-centrele-de-plasament-foto-alin-gavrila

Copiii și tinerii din centrele de plasament așteapta 1000 de noi voluntari Ajungem MARI. Înscrieri până pe 26 septembrie

E nevoie de un sat ca să poți crește un copil – vechi proverb african.

Peste 2500 de copii și tineri din centrele de plasament așteaptă noi voluntari care să le dăruiască 3 ore pe săptămână, să îi învețe și încurajeze.

Programul educational Ajungem MARI cauta 1000 de voluntari, oameni serioși și inimoși de toate varstele, care să devină prieteni pentru copiii din centrele de plasament și să le fie alături în următorul an școlar.

În funcție de abilitățile și pasiunile lor, voluntarii selectați vor susține ședințe de pregătire școlară, ateliere de cultură generală sau ateliere creative. Voluntarii vor putea ajuta copiii să învețe să îndrăgească matematica, limba româna, limba engleză, biologia, fizica sau alte materii la care copiii au nevoie de sprijin, sau pot alege să susțină ateliere de educație financiară, civică, TIC, sănătate, viață independentă, relații sau online safety.

Voluntarii vor lucra săptămânal cu 1-5 copii în ședințe online sau fizic, în funcție de situația și restricțiile din fiecare județ. La înscrierea în program ei participa la un training obligatoriu despre specificul copiilor instituționalizați și metode de predare, iar apoi vor avea susținerea consilierilor educaționali și a unei echipe grozave de voluntari implicați și cu experiență, vor putea participa la traininguri și accesa materialele educative.

M-am simțit mereu primită cu brațele deschise în aceasta comunitate. Decizia de a mă înscrie ca voluntar aici a fost una dintre cele mai bune pe care le-am luat in ultima perioada. A lucra cu copii și tineri instituționalizați este o treaba mai delicată, presupune dedicare, atenție, răbdare și multă responsabilitate. Pare intimidant, însă nu ești niciodată singur; vei găsi întotdeauna pe cineva care sa te asculte și să te îndrume, specialiști care să îți ofere consiliere, colegi care își împart experiența cu tine, care te pot motiva și de la care poti invata atâtea. Asta deja face totul sa fie mult mai ușor. Iar zâmbetul copiilor la final de lectie, entuziasmul lor pentru o nouă întâlnire cu tine, încrederea de sine pe care o dezvoltă și curajul pe care-l capătă datorită ție merită tot efortul

– spune Monica Dinu, voluntar și coordonator Ajungem MARI Gorj

Ajungem MARI cauta voluntari cu vârsta peste 16 ani, din orice domeniu, care să își asume cu seriozitate 8 luni de voluntariat, să aibă răbdare și să caute mereu noi metode să îi atragă pe copii spre învățare.

Modulul de voluntariat se va desfășura în perioada noiembrie 2021 – iunie 2022. Pe parcursul modulului vei lucra cu aceeași grupă de copii. Organizatorii conteaza pe implicarea voluntarilor pe termen lung, pentru a putea stabili o legătură cu copiii.

“De curând am văzut scris undeva: <<Do it now! Sometimes “”Later”” becomes “”Never””>> (Acționează acum! Uneori “”Mai târziu”” devine “”Niciodată””). Îmi imaginez ca sunt mulți oameni cu povești interesante și calități puternice care ar face o treaba excelenta ca voluntari. Probabil cel mai des intalnit obstacol în a face acest pas este programul incarcat. Ori amânăm pentru când va fi timpul ideal. Însă tot ezitând, dorinta este pusă cumva pe plan secundar, apar alte preocupări și rareori ne întoarcem la ea. Ratam, astfel, sansa de a face un bine, de a ne pune în aplicare competențele și chiar de a ne dezvolta noi înșine prin experiența lucratului cu copiii, cu ceilalti colegi, prin traininguri special gandite pentru voluntari. Sunt 2 ore pe saptamana pe care le putem oferi si care pot face o mare diferenta pentru acești tineri și în timp și pentru noi” – mai spune Monica.

Proiectul se desfășoară în București, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Buzău, Constanța, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Galați, Hunedoara, Gorj, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș și Vrancea. Ajungem MARI își dorește sa demareze proiectul și în județul Vaslui în această toamnă. Pentru a demara activitatea în noi județe, este necesară implicarea unui coordonator local voluntar, care să dedice proiectului 5-6 ore săptămânal.

Citește detaliile și completează formularul online de înscriere la voluntariat până la data de 26 septembrie –https://www.ajungemmari.ro/devino-voluntar/

Îți mulțumim pentru implicare! Copiii abia așteaptă să te cunoască!




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.