cnt-2022-mc-patrat1080-speakeri

Creative Night Talks, sezonul 5: Discuţii despre colaborare şi coproducţie

Creative Night Talks, conferinţele online iniţiate de Revista Atelierul şi moderate de Mihaela Ion, au ajuns la finalul sezonului al V-lea. Acest sezon a avut invitaţi din domeniul industriilor creative şi stakeholderi în cadrul artei contemporane, fiecare speaker venind cu informaţii punctuale, know-how şi cu recomandări pertinente de bune practici.

Pe partea de artă contemporană invitate în cadrul Creative Night Talks au fost Suzana Vasilescu (fondatoare Galeria Suprainfinit şi co-fondatoare Ans Azura) şi Ioana Chira (Gallery Manager la Gaep). Ele au vorbit despre statusul artei contemporane naţionale şi internaţionale şi au oferit sfaturi artiştilor & creatorilor care sunt la începutul carierei lor.

Despre festivalul Animest şi industria independentă de film am discutat cu Mihai Mitrică (fondator Animest) cel care ne-a povestit şi despre echipele de producţie
cinematografice şi despre strategiile culturale pentru promovarea acestei industrii. Sabina Hondru (Iordache), co-fondatoarea Printoteca, Sticker Republic, T-Shirt Van și Stereohip, a prezentat detalii punctuale despre proiectele sale, dar mai ales despre modul în care colaborează cu artiştii naţionali. Sabina a menţionat câteva informaţii utile despre meseria sa creativă ţinând cont şi de fluctuaţiile economice cu care se confruntă piața.

Dragoş Motica directorul creativ al brandului home and decor Așkia și designer la
Dragoș Motica Studio, a redat cu sinceritate parcursul său în domeniul creativ,
menţionând şi schimbările prin care au trecut afacerile pe care le-a co-fondat. Dragoş a oferit şi o perspectivă la rece asupra statusului industriilor creative româneşti. Cu Florina Dascăl, în cadrul ultimei ediţii a sezonului am discutat despre ZAIN festivalul de creativitate organizat în Cluj Napoca şi despre Vilegiatura. Bineînțeles şi acest sezon a avut în deschidere un concert live, online. De data aceasta invitaţi au fost Mara Halunga & Cauê De Marinis Project, care pe ritmuri de bossa nova ne-au transpus în vibe-ul muzicii braziliene.

Despre comunicare şi colaborare/coproducție au vorbit toţi speakerii ediţiilor. Cu toţii ne dorim ca industriile creative şi culturale să se dezvolte eficient şi coerent, iar acest lucru se poate realiza prin colaborare, cooperare între stakeholderi şi cei la început de drum. Proiectele creative şi culturale au nevoie de comunicare, de voluntari dar mai ales de sprijinul întregii comunităţi. Împreună putem să creştem eficient, să dezvoltăm statusul creativ naţional şi să realizăm proiecte care aduc schimbare.

moderatoarea discuţiilor, Mihaela Ion

Din punct de vedere al rezultatelor în cifre, proiectul a avut 6 speakeri interdisciplinari, peste 4000 de persoane care au urmărit ediţiile sezonului, 2 co-finanțatori publici şi privaţi, peste 200 de preluări ale haştagului #CreativeNightTalks, peste 30 de parteneriate media oficiale şi neoficiale.

Proiect organizat din 2020, de Revista Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi
realizat cu sprijinul Ministerul Culturii
Partener internaţional: Messe Frankfurt
Sponsor: Nicomade.me
Parteneri instituţionali: Depoul de Artă Urbană, #better, Asociaţia Amaze Me,
Asociaţia Culturală Metropolis, Casa Artelor- Direcţia Judeţeană de cultură Timiş
Parteneri media: AGERPRES, Radio România Cultural, Radio Tanănana, The
Institute, Igloo, Propagarta, Zile şi Nopţi, Cărtureşti, feeder.ro, MagMob, Curatorialist,
IQads, PRWave, Munteanu, spotmedia.

Detalii Revista Atelierul Revista Atelierul, fondată în 2010, este o platformă activă de promovare online şi offline a industriilor creative şi culturale din România şi din străinătate. Cu un număr de peste 9,5 milioane de cititori, în cei 12 ani de activitate am realizat un content de peste 3000 de articole, am promovat peste 1.500 de artişti și designeri de produs și suntem parteneri media viabili la peste 600 de evenimente de profil naţionale şi internaţionale.
https://www.revista-atelierul.ro/

Detalii moderatoare

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă amplă în cadrul industriei creative şi culturale româneşti. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului şi este co-fondatoarea proiectului Revista
Atelierul. Activează în diferite galerii de artă internaţionale în calitate de curator.
https://mihaelaion.com/



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.