Masuratoare-650x1600mm

Cum să crești un cititor

Dacă vrei să ai un copil deștept citește-i povești, dacă vrei să fie și mai deștept, citește-i și mai multe povești, Albert Einstein.

În cabinetele de pediatrie și case în care cresc copii, prezența metrului care indică creșterea în diverse etape de vârstă este nelipsită. Cărturești propune o reinterpretare a acestui metru, adăugând o nouă componentă, creștem citind, atât în minte, cât și în inimă și emoții. Și fiecare centimetru adăugat în viața unui copil ar trebui să se reflecte în și mai multe povesti și mai multe plimbări în lumea cuvintelor.

Metrul Creștem citind este  un proiect special Cărturești în parteneriat cu laboratoarele Synevo,  o invitație la lectură adresată copiilor și mamelor în primii ani de viață, când fiecare carte sau poveste citită se traduce în dezvoltarea copilului într-un limbaj mai bogat, mai multă imaginație și mai multă empatie. 

Cărturești a propus pentru fiecare “bornă” în creșterea copilului un titlu de carte sau o colecție, pe care cei mici să le citească împreună cu părinții sau, mai târziu, de unii singuri.

Ilustrația acestui proiect special marca Cărturești aparține ilustratoarei Georgiana Chițac. Selecția nu este exhaustivă, iar părinții și copiii pot descoperi împreună multe alte titluri nemenționate mai jos. Important este să pășească împreună în lumile posibile deschise de povești.

1. Omida mâncăcioasă

Cărțile aparținând lui Eric Carle precum Tati, te rog adu-mi luna de pe cer, Păianjenul cel harnic, Mesajul secret, Mica sămânță disponibile pe carturesti.ro.

2. Noapte bună, Lună

3. Ghici, ghici ce-i aici

și alte cărți aparținând autoarei Simona Epure precum Caruselul numerelor, Literele vesele și Alfabetul meseriilor, disponibile pe carturesti.ro.

4. Ai o pasăre pe cap

Și alte cărți aparținând lui Mo Willems precum Prietenul meu e trist, Nu lăsa porumbelul la volan, Suntem într-o carte.

5. Hoinari prin anotimpuri

și alte cărți de descoperire aparținând autoarei Rotraut Susanne Berner (Primăvara, Vara, Toamna, Iarna, Noaptea), disponibile pe carturesti.ro.

6. Seria de cărți cu elefantul Elmer

Seria de cărți cu elefantul Elmer și alte cărți semnate David McKee (Elegantul Elmer, Elmer și curcubeul, Elmer și străinul, Elmer și vântul, Elmer și balenele, Elmer pe picioroange, Elmer și prietenii lui), disponibile pe carturesti.ro.

7. Seria de cărți cu Pete Motanul

Seria de cărți cu Pete Motanul și alte cărți cu simpaticul personaj îndrăgit de copiii din întreagă lume Pete motanul și nasturii săi șic, Pete motanul și vecinul cel nou, disponibile pe carturesti.ro.

8. Regele Jack si dragonul

Detalii, aici.

9. Rățușca cea urâtă

O ediție insolită, cu ilustrații de tip colaj, în care ilustrațiile se îmbină cu material textil, de la editura Vellant, precum și alte cărți de povesti și povestiți semnate Hans Christian Anderson, disponibile pe carturesti.ro.

10. Bine ai venit acasă, Bruno!

11. Seria cu Lupul cel mare și lupul cel mic


și alte cărți cu cele doua îndrăgite personaje ale lui Nadine Brun-Cosme, precum Frunza care nu voia să cadă și O preafrumoasa portocală

12.  Rostogol merge acasă

și alte cărți ale autoarei Lavinia Braniște, precum Rostogol și vulcanii noroioși, Rostogol păzește pepenii, Rostogol iluzionist, Sora lui Colăcel, Melcușorul, Laboratorul ghiduș al lui Chițibuș, disponibile pe carturesti.ro.

13. Cartea cu Apolodor

și alte cărți pentru copii semnate de Gellu Naum precum A doua carte cu Apolodor și Cel mai mare Gulliver, disponibile pe carturesti.ro.

14. Ciorile din Pearblossom

Cartea lui Aldous Huxley este una dintre cele mai frumoase povești pentru cei mici.

15. Fram, ursul polar

16.    Seria Harry Potter

Cea mai îndrăgită serie fantastică cu vrăjitori, magie, inorogi și lupte între bine și rău îi va face pe cititorii în devenire să se îndrăgostească de povestea lui Harry Potter și de obiceiul de a citi și a descoperi în acest fel lumi fantastice. Descoperiți pe carturesti.ro și în librăriile Cărturești cărțile care îi au că protagoniști pe Harry Potter – Harry Potter și piatră filozofală, Harry Potter și camera secretelor, Harry Potter și prizonierul din Azkaban, Harry Potter și pocalul de foc, Harry Potter și ordinul Phoenix, Harry Potter și prințul semisânge, Harry Potter și talismanele morții sau Harry Potter și copilul blestemat.

17. Cronicile din Narnia

18. Minunea

19. Eu, robotul

Și alte cărți SF care îi vor fascina pe adolescenți, semnate de Isaac Asimov, precum Fundația, Soarele gol, Imperiul, disponibile pe carturesti.ro.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.