Valentine’s Day în Comics (Copertă Facebook) (1)

Cupluri din paginile benzilor desenate

Iubirea nu este mereu un motiv central în lumea supereroilor, însă se strecoară adesea în paginile comics, începând cu Earth 616, călătorind de-a lungul multiversurilor, pe Earth-Two, până la Landfall și Wreath. 💫💕 În februarie planetele se aliniază, universurile paralele se întrepătrund, totul în jur e acoperit cu praf de stele și învăluit în iubire! Suntem #InLoveWithComics, așa că este ocazia perfectă să amintim unele dintre cele mai îndrăgite cupluri din universurile Marvel, DC și Image Comics, să vedem cum au luat naștere relațiile lor și să sărbătorim luna iubirii împreună!

💕Batman & Cat Woman

Batman și Catwoman – o poveste de dragoste ce datează încă din 1940. Într-una dintre primele aventuri, Catwoman vrea să fure un colier cu diamante foarte valoros de la o moștenitoare bogată pe nume Martha Travers. Acest lucru atrage atenția lui Batman, după ce Robin îi spune ce a aflat despre misterioasa „pisică”. Batman se întâlnește cu hoțomana Cat și aceasta încearcă să îl convingă să renunțe la eroism și să i se alăture. Cavalerul Negru nu este evident de acord cu această propunere, însă devine atras & sedus de Cat și, deși în primă fază reușește să o captureze, în final o lasă să plece. 

S-au cunoscut pe o barcă într-un moment în care intențiile lor nu se aliniau, însă 8 decenii mai târziu, iubirea lor e aici să dăinuie și să rămână veșnic în atenția cititorilor. Cu toate că cei doi, „the Bat and the Cat” sunt de părți diferite ale legii, multe povești i-au adus împreună. În Silver Age chiar apar unindu-și sufletele, iar versiunile lor de pe Earth-Two sfârșesc prin a se căsători și a da naștere unei fetițe.
Descoperă relația lor cu suișuri și coborâșuri în Batman: The Bat and the Cat 80 Years of Romance.

💕 Spiderman & Mary Jane

În noaptea crimei lui Ben Parker, Mary Jane îl observă pe Peter alergând frenetic prin casă, și pe Spider-Man ieșind pe fereastră o clipă mai târziu. Astfel, deduce că Peter și Spider-Man sunt una și aceeași persoană. Confuză și pierdută în emoțiile descoperirii, Mary Jane alege să țină informația pentru sine și, precum Peter, refuză să înceapă o relație cu acesta, de teamă că ar putea să o neglijeze punând atribuțiile de supererou pe primul loc.

Relația dintre Peter Parker și Mary Jane Watson se oficializează și se pune în mișcare după moartea tragică a lui Gwen Stacy. Pentru că erau deja prieteni, MJ îl consolează pe Peter și acest lucru îi apropie. Ca orice cuplu care implică un supererou, cei doi au greutățile lor, însă în ciuda acestora, Mary Jane este o parteneră grijulie, protejează identitatea lui Peter și îl inspiră în acțiunile sale eroice. Peter a tras lozul câștigător, iar MJ nici că putea să o spună mai bine: “Face it Tiger, you just hit the jackpot!”. 

Umărește desfășurarea relației dintre Mary Jane și Peter Parker, dar și alte aventuri ale lui Spiderman în cele 1120 de pagini din primul volum omnibus de colecție Amazing Spider-Man, de J. Michael Straczynski și John Romita Jr.

💕 Harley Quinn & Poison Ivy

Harley Quinn a fost inițial iubita lui Joker. Curând a început să se asocieze cu Poison Ivy, în calitate de partenere la fărădelegi. Când Harley Quinn și Poison Ivy au început să lucreze împreună pentru prima oară, Harley încerca să scape din relația sa abuzivă cu The Joker. Ivy i-a acordat lui Harley șansa de a se redescoperi pe sine ca villain, iar între ele se formează o legătură incredibil de puternică. Devin cele mai bune prietene, mereu una alături de cealaltă, indiferent dacă lucrează sau nu la schemele & planurile lor criminale.

Relația lor evoluează de-a lungul anilor și cele două încep să dezvolte sentimente pe care și le mărturisesc într-un final. Le vedem împreună în multiple versiuni și adaptări: relația lor începe în Batman: The Animated Series și continuă în serialul animat Harley Quinn, ca mai apoi să apară și sub formă de comic. Aici Harley Quinn și Poison Ivy ajung să fie urmărite de comisarul Gordon și de GCPD, imediat după nunta dezastruoasă a secolului! Dar pe cât de distractiv sună, Ivy încă își face griji pentru Kite Man și felul în care cum l-a părăsit în fața altarului… Din fericire, Harley are rețeta perfectă pentru a o înveseli și a o scoate din dispoziția nefericită. !

Pornește într-un road trip alături de Harley și Ivy în Harley Quinn: The Animated Series – Volume 1 The Eat. Bang! Kill Tour, de Tee Franklin, Max Sarin și Marissa Louise.

💕 Vision & Scarlet Witch

Wanda Maximoff și Vision sunt un cuplu neconvențional, pentru că cine ar fi putut bănui că o poveste de dragoste dintre Scarlet Witch și un android automaton creat de Ultron poate fi posibilă? Nici Vision nu a crezut la început și și-a negat sentimentele pentru Wanda, gândindu-se că un android nu poate avea capacitatea emoțională să iubească, însă exact abilitatea sa unică de a se dezvolta din punct de vedere emoțional este motivul pentru care relația lor se înfiripă. 

Între Scarlet Witch și Vision s-a creat o conexiune atât de puternică, iar cei doi țin atât de mult unul la altul, încât chiar și atunci când sunt separați, fiecare verifică constant dacă celălalt este în regulă, deși ancorat într-o altă relație amoroasă. Legătura lor e complicată, însă le este predestinat să fie prezenți unul în viața celuilalt.

Descoperă relația dintre o femeie mutant și un om sintetic în Vision & The Scarlet Witch, de Steve Englehart și Bill Mantlo.

💕 Beast Boy & Raven 

Deși Raven și Beast Boy au dezvoltat o legăturăi romantică în alte comics, cei doi nu au apucat să se bucure de întâlniri normale între simpli adolescenți din cauza nevoii de a salva omenirea. Autorul Kami Garcia și artistul Gabriel Picolo reimaginează personajele clasice din Teen Titans și revizuiește acest aspect în Beast Boy Loves Raven. Romanul grafic este al treilea după Teen Titans: Raven și Teen Titans: Beast Boy.

Romanul grafic începe cu Raven (aka Rachel Roth) și Beast Boy (aka Garfield Logan) ajungând în Nashville, Tennessee. Amândoi sunt în oraș pentru a avea o întâlnire privată cu Slade, un om misterios care le-a promis că îi va ajuta cu puterile. Însă Slade amână întrevederea pentru câteva zile, astfel Raven și Beast Boy se întâlnesc accidental, iar Beast Boy se îndrăgostește instantaneu de Raven. Cei doi încep să se cunoască fără a avea habar unul de puterile celuilalt. Odată cu începerea dezvoltării sentimentelor unul pentru celălalt și descoperirea că Slade nu este ceea ce pare, cei doi trebuie să-și depășească insecuritățile și să colaboreze.

💕 Black Panther & Storm

Dragostea adolescentină care ia naștere între o zeiță a vremii și un rege-zeu împuternicit, culminează într-un mariaj care-i unește pe mutanți și pe cei înzestrați cu puteri. Black Panther și Storm se cunosc de tineri, însă chiar dacă sarcinile pe care le au de îndeplinit alături de X-Men și Avengers îi ține o vreme separați, reiau legătura și sfârșesc prin a se căsători. Ambele personaje sunt puternice în mod independent, însă împreună devin unul dintre cele mai importante cupluri din universul Marvel și unii dintre cei mai buni conducători ai Wakandei.

Din păcate, căsnicia lor nu este suficient de puternică pentru a supraviețui evenimentelor devastatoare din Avengers Vs. X-Men și ajung să o anuleze. Există povești care fac aluzie la faptul că Storm și T’Challa ar putea să reaprindă flacăra iubirii, însă nici un semn oficial că acest lucru se va întâmpla.

Citești mai multe despre relația dintre Storm și Black Panther în Black Panther by Reginald Hudlin #3, de Reginald Hudlin și Jason Aaron.

💕 Marko & Alana

Într-o poveste ce are loc printre stele, cu vânători de recompense răzbunători și conspirații robotice încâlcite, relația solidă dintre Marko și Alana este exact cheia care face totul să funcționeze. Doi dezertori din armate diferite, Marko, Alana și fiica lor Hazel sunt mereu pe punctul de a pierde totul. Alana și Marko nu sunt doar personaje captivante, reprezintă un simbol pop culture al iubirii care poate depăși toate obstacolele, precum Romeo și Julieta.

În ciuda modului în care trăiesc – mereu pe fugă, Marko și Alana își construiesc o viață fericită împreună. Îi oferă fiicei lor un cămin primitor și o învață pricipalele lecții de viață, dar își fac timp și pentru ei, bucurându-se de intimitate fizică și emoțională. Sunt și alte cupluri în comic care sunt foarte bine scrise și merită atenție, însă Marko și Alana sunt în lumină reflectoarelor.

La prima vedere, Saga pare să fie un basm romance, dar nu vă lăsați păcăliți de aripi și coarne. Aceasta este povestea a trei oameni care se adoră și ar face orice pe lumea asta să se protejeze reciproc. Pregătiți șervețelele pentru o poveste pe cât de fericită, pe atât de tristă.

Articol de Corina Grasu



There is 1 comment

Add yours

Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.