minitremu

Designerul de joi – Minitremu

tumblr_mkd7enDakz1s6o36vo2_500Minitremu este o asociaţie non-profit care şi-a pus în cap să aducă arta şi semnificaţiile pe care le poartă ea, într-un univers palpabil pentru copii. Minitremu e ca un diminutiv pentru Monotremu, numele sub care activează cei doi artişti, termen găsit în biologie, şi care descrie fiinţe care posedă caracteristicile  mai multor specii.

Minitremu este şi în Cărtureşti, la ROD, reprezentat cu mândrie de Cartea de activităţi şi colorat, realizată în colaborare cu artistul Dan Perjovschi. Cartea iese din tiparele obişnuite si provoacă la dialog: între desene şi copii, între copii şi părinţi, între desene şi interpretări, între creioane colorate şi nuanţe politice.

“E o ocazie de a-i familiariza pe ultimii veniţi, cu topicuri politice, sociale si economice, subiecte care, deşi le ignorăm uneori, creează de fapt cadrul existenţei noastre zilnice şi a ceea ce, la final, ne influenţează simţurile şi gândurile de zi cu zi. E o introducere în lumea pe care copiii noştri o vor stăpâni într-un viitor nu foarte îndepărtat, o mică schiţă a unei lumi care, doar în funcţie de imaginaţia, energia şi resursele lor, va putea fi şi arăta altfel.”

minitremu

*  Lumea, aşa cum şi-o imaginează Minitremu, deja arată altfel şi se joacă şi printre mici reinterpretări ale operelor lui Constantin Brâncuşi, cum ar fi Măsuţa Tăcerii şi Micuţa Coloană Infinită.Realizarea lor practică însă, depinde şi de ajutorul nostru, care poate fi oferit prin intermediul campaniei de strângere de fonduri Pure Joy, pe site-ul Indiegogo (http://www.indiegogo.com/projects/pure-joy)

Micuţa Coloană Infinită6vo2_500

 



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.