True or False

Designerul de joi – Oana Boboc

Oana BobocOana Boboc este un arhitect care a început să se joace cu centimetri şi cu idei năstruşnice. Oana este la început de drum în lumea designului şi  experimentează cât poate de mult, în încercarea de a găsi expresia potrivită pentru a reprezenta conceptele care îi rămân dragi.

Primul ei proiect de design se numeşte „True or False” şi măsoară, în două curele furate parcă din atelierul de croitorie, talia şi simţul umorului: o curea arată „adevărul”, oprindu-se la numărul real de centimetri, pe când cealaltă e suspendată mereu la standardul de 60. Este un produs provocator care jonglează cu percepţii, clişee şi standarde, care dincolo de aluziile simpatice pe care le face, ridică nişte întrebări în privinţa modului în care ne măsurăm lumea.

Oana descrie setul ca fiind „un produs-concept, un protest față de modelele impuse de media şi de clişeele societății contemporane. El constă într-un set de două curele – centimetru, una marcată sincer și alta ‘trucată’, menită să acutizeze sensul produsului. Ironic, produsul este un instrument fashion (voit superficial) ce răstoarnă prejudecățile acestei lumi prin însăsi mijloacele sale.
Acesta este dedicat femeilor cu simțul umorului, care se consideră frumoase oricât ar avea în talie, dar și celor care se simt constrânse și judecate de cei din jur.
Poți alege să porți cureaua TRUE dacă te simți relaxată, arătând tuturor realitatea sau poți alege cureaua FALSE , ca sa fii mulțumită de tine, trecând peste complexe.”

 

True or False



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.