Terarii-Aerium

Designerul de joi – Ramona Bejan

Ramona BejanRamona Bejan creează lumi în miniatură, aranjate frumos în sticlă suflată. A terminat Facultatea de Biologie şi între schimbări de lamele pentru microscop a descoperit cu încântare ce organisme desăvârşite sunt plantele şi ce tipare perfecte urmează natura. De aici până la transpunerea lor în design nu mai era decât un pas, firesc de altfel: dorind să evidenţieze complexitatea şi frumuseţea unor plante care menţinute în acelaşi context decorativ, nu ne mai impresionează, a venit cu soluţia terariilor si a plantelor aeriene cu nume de poveste : Tillandsia.

Un experiment ce face echilibristică între ştiinţă şi imaginaţie, Aerium, brandul născut din pasiunea Ramonei, creşte pe zi ce trece alături de plantele temerare fără rădăcini, „cultivând grădini interioare minimaliste”. Adăpostite în sticla lucrată manual, printre nisip şi licheni, micile supravieţuitoare au nevoie de o îngrijire minimă: o pulverizare cu apă stătută, o dată-de două ori pe săptămână e mai mult decât suficientă pentru ca aerienele să viseze în continuare.

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi când ne uităm cu jind prin „fereastra” unui terariu, aproape că ne aşteptăm ca în orice clipă să apară un omuleţ în miniatură, să îşi deschidă o carte şi să înceapă să citească pe un fir de nisip.

Terarii-Aerium



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.