Dry Cleaning

Dry Cleaning (UK) | concert în premieră la București

Formația post-punk britanică Dry Cleaning va concerta pentru prima dată la București – miercuri, 31 mai, după ora 20:00, la Control Club. Cunoscută pentru stilul unic bazat pe spoken word, trupa se află într-un turneu european pentru promovarea celui mai recent release, Swampy.

Biletele sunt disponibile în rețeaua Eventbook.

Înființată la Londra, în 2017, trupa Dry Cleaning este compusă din solista Florence Shaw, chitaristul Tom Dowse, basistul Lewis Maynard și toboșarul Nick Buxton. Formația este cunoscută pentru versurile observaționale și stilul bazat pe improvizație și spoken word, iar sound-ul său a fost comparat cu Wire, Magazine sau Joy Division.

După ce albumul de debut, New Long Leg (4AD, 2021) a atras atenția criticilor, trupa a revenit în anul următor cu LP-ul Stumpwork, produs de John Parish, în care sound-ul post-punk se îmbină cu noise dar și cu pasaje melodioase ce aduc aminte de Guided by Voices sau Pavement.

„Am scris despre lucrurile care mă preocupă, despre pierdere, masculinitate, feminism, despre mama, despre separarea de partener în timpul lockdown-ului. O bună parte din versuri sunt rezultatul unor plimbări pe străzile și târgurile de vechituri din Londra și Bristol”, spune lidera trupei, Florence Shaw, al cărei stil observațional este dublat de comentariul social și politic. 

Lansat în primăvara acestui an, Swampy, noul EP semnat Dry Cleaning, vine în completarea ultimului album cu două single-uri (Swampy și Sombre Two), o variantă demo a piesei Peanuts, precum și remixuri semnate de Charlotte Adigéry & Bolis Pupul și Nourished By Time.

“Dry Cleaning provide a voice for people who are at their wits’ end but not yet beyond a wry smile at the absurdity of modern life.” – Crack magazine

“Annette Peacock fronting the Fall or PiL or Siouxsie and the Banshees” – The Stranger

“Left-field art rockers are a deadpan delight” – The Guardian

“Captivating spoken-word punk” – Far Out Magazine

Dry Cleaning – Don’t Press Me (video) : https://youtu.be/gjVc8lYIaUM 

Concertul Dry Cleaning de la București este organizat de Control Club cu sprijinul OneDay. 

Biletele, în valoare de 100 de lei, sunt disponibile online pe Eventbook.ro (https://eventbook.ro/music/bilete-dry-cleaning-control-club) și în rețeaua partnerilor Eventbook.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.