afis-ateleir-29_pictura_a3

Ediția a 29-a a Festivalului Internațional de Artele Spectacolului ATELIER | Baia-Mare

Ediția a 29-a a Festivalului Internațional de Artele Spectacolului ATELIER, care se va desfășura în Baia Mare în perioada 10 – 17 iunie 2023, ne propune un program structurat pe trei secțiuni, aparent distincte, dar conturând în același timp una dintre posibilele radiografii ale stării şi dinamicii regiei, dramaturgiei, scenografiei, coregrafiei, muzicii de scenă şi artei actorului secolului XXI.

Secțiunea TINERI REGIZORI LA MATURITATE cuprinde spectacole montate de opt dintre cei mai interesanți și versatili regizori ai ultimului deceniu: Adina Lazăr, Andrei Măjeri, Luana Hagiu, Andrei Huțuleac, Victor Olăhuț, Diana Mititelu, Bobi Pricop și Andrei Dinu.

O altă secțiune, intitulată TEATRU ÎN MIȘCARE ne propune cinci spectacole de dans contemporan, teatru fizic, teatru gestual, teatru acrobatic și teatru stradal, secțiune care a reprezentat una dintre preocupările constante ale Festivalului ATELIER, încă de la prima sa ediție din anul 1992.

În fine, secțiunea FOCUS TEATRUL SPANIOL cuprinde spectacole propuse de XA TEATRE și COMPANIA ANNA CONFETTI. Un atelier de coregrafie și teatru acrobatic va fi susținut de artistul argentinian Nicanor de Elia.

Reamintim că Festivalul Internațional de Artele Spectacolului ATELIER a creat în ultimii treizeci de ani un cadru instituţionalizat pentru afirmarea formelor noi de expresie artistică, a stimulat spiritul de avangardă în teatrul românesc, a creat o rampă de lansare pentru tinerii artişti interesaţi de experienţele novatoare și a oferit companiilor independente posibilitatea de a-şi prezenta producţiile axate în principal pe înnoirea limbajului teatral.There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.