Cartea însemnată din Cărtureşti

O carte poate fi peste măsură de secretoasă şi de surprinzătoare. Poate chiar să ascundă în ea o panseluţă şi să te conducă la Băile Herculane. Într-un hotel de patru stele care mai îndulceşte din tristeţea (re)vederii unei staţiuni muribunde. Cărtureştiul din Timişoara, ajutat de agenţia de turism Paralela 45, vrea să arate cum unei cărţi îi e la îndemână (sau mai bine zis, la îndefoi) să te poarte în alte lumi. Iată cheia de contact pentru programul „Cartea însemnată”, disponibil în librăriile din Mercy 7 şi Iulius Mall între 21 septembrie – 31 octombrie.

 

O carte din librăria de pe centru şi o alta din mall vor primi un oaspete panseluţă. Care va sta nemişcat până când cineva îl va deconspira. Floarea presată va purta un însemn Cărtureşti, ca să fie mai specială şi să se deosebească de suratele din ierbare. Primului găsitor care „miroase” panseluţa din carte, Paralela 45 îi oferă recompensa: cazare două nopţi cu mic dejun inclus, pentru două persoane, la Hotel Ferdinand din Băile Herculane. Adică un week-end la munte, la apă limpede, la aer curat şi la ceva tratament, dacă se cere.

 

Ca să n-avem vorbe: cartea e oricum însemnată, cu sau fără vreo panseluţă în ea, şi e recomandată la fel ca-n trecut în tratamentul contra prostiei şi limitării. Cărtureştiul nu face decât să mai pună un semn de exclamare.

 



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.