Carturesti-2023-Fii_bine_cu_tine-Afis_General

Fii bine cu tine: ateliere de consiliere psihologică

Vremurile prezente, marcate de pandemie, de războiul din vecinătate și de situația economică tot mai incertă, ne stresează, ne bulversează și uneori ajung să ne copleșească. Cum găsim resursele de a face față unor astfel de presiuni și provocări cotidiene? Cum ne depășim blocajele și evităm să devenim dependenți de alții? Cum schimbăm în bine părțile nefuncționale din noi și cum acceptăm lucrurile de neschimbat? La aceste întrebări vor răspunde membrii Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), în cadrul unei noi ediții a evenimentului „Fii bine cu tine”, serie de ateliere găzduite de librăria Cărturești-Verona în perioada 27-31 martie.

„Nu pot să fac bine altuia decât dacă sunt bine cu mine. Noi suntem instrumentul prin care lucrăm în lume, de aceea trebuie să avem grijă să ne fie bine”, explică miza întregului eveniment Diana Vasile, președinta ISTT.

„Fii bine cu tine” este un eveniment organizat de ISTT în colaborare cu Editura Trei, parteneri media fiind Future PSY, Fabrica de PR, Psychologies.

PROGRAMUL ATELIERELOR de la Cărturești-Verona:

Luni, 27 martie, ora 19.00
Ce te ține pe loc și ce te ajută să crești?
Psihoterapeut: Andra Costin


Despre lucrurile care ne ajută să ne maturizăm emoțional și sufletește, dar și despre inhibițiile și blocajele noastre văzute și nevăzute va fi vorba în prima zi a evenimentului. Andra Costin, formată în terapie experiențială, în psihoterapia centrată pe resurse și soluții, precum și în terapia integrativă a traumei, se prezintă: „Sunt un om în căutare de cât mai mult bun și bine atât în viața personală, cât și în viața profesională, alături de toți cei care-mi trec pragul cabinetului. Încerc să trăiesc o viață cu cât mai puține regrete, cât mai autentic, împărtășesc cu mult drag din experiența mea atât ca om, mamă, profesionist și mă bucur de fiecare dată când învăț ceva de la cei din jurul meu”.

Marți, 28 martie, ora 19.00
Lasă-mă, dar nu-mi da drumul! Ce este o separare sănătoasă
Psihoterapeut: Ana-Maria Năstase


În legăturile intime, cum e cea dintre părinte și copil sau cea de cuplu, nu va fi întotdeauna simplu să găsești un echilibru între nevoia de celălalt și tendința către autonomie. Despre ce înseamnă o distanțare sănătoasă, veți afla de la Ana-Maria Năstase, psihoterapeut orientat pe resurse și soluții, cu formare în terapia integrativă a traumei. Pentru Ana-Maria Năstase, „terapia este o călătorie pe care clientul o inițiază, dar, dat fiind că își dorește să ajungă departe, într-un loc important pentru el, își va căuta un tovarăș potrivit de drum. E ca în proverbul african: Dacă vrei să mergi repede, mergi singur. Dacă vrei să ajungi departe, mergi însoțit de cineva”.

Miercuri, 29 martie, ora 19.00
Adolescenți sub presiune. Cum îi ajuți să facă față stresului
Psihoterapeut: Teodora Bahnă

Anxietatea și depresia sunt văzute ca niște probleme majore de 70% dintre adolescenți, bullyingul sau dependența de droguri fiind teme de îngrijorare pentru doar jumătate dintre tinerii între 13 și 17 ani. De asemenea, 61% dintre adolescenți simt o presiune deosebită pentru a obține note bune, în vreme ce doar o treime dintre ei se simt presați să arate bine sau să se adapteze social, potrivit unui studiu american din 2018. Despre cum pot fi ajutați adolescenții să facă față stresului și presiunilor venite dinspre școală, din cercul de prieteni sau din familie, va discuta Teodora Bahnă, psiholog clinician, formată în psihoterapia integrativă a traumei.

Joi, 30 martie, ora 19.00
Schimbare să fie, dar să o știm și noi!
Psihoterapeut: Diana Vasile


Ce ne motivează să ne schimbăm felul de a fi, de a relaționa, de a reacționa la stimulii din jur? În ce măsură noi suntem cei ce alegem schimbarea și când aceasta vine „peste noi”, din cauza unor evenimente zdrobitoare? Despre mizele și contextul schimbărilor personale (dorite și nedorite), va discuta președinta și cofondatoarea Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei, Diana Vasile. Cadru universitar de peste 22 de ani, doctor în psihologie, formator și supervizor, Diana Vasile este formată în psihoterapia traumei, dar și în terapia de cuplu și a familiei. „Starea noastră de comoditate, de confort, este bună pe termen scurt, pentru că nu putem trăi permanent într-un stres de schimbare, dar nu este benefică pe termen lung, pentru că nu vom avea ocazia să transformăm acele părți care nu funcționează bine în părți mai funcționale”, explică Diana Vasile.

Vineri, 31 martie, ora 19.00
Acceptare, resemnare sau iertare?
Psihoterapeut: Valentin Radu Arsene


Săptămâna „Fii bine cu tine” se încheie cu o discuție despre importanța împăcării (cu tine însuți, cu o pierdere etc.), așa încât să ne permitem să facem următorii pași în dezvoltarea potențialului nostru. Psihoterapeut și supervizor în terapia integrativă a traumei, Valentin Radu Arsene spune că în meseria de psihoterapeut „ai nevoie de tăria de caracter a unui chirurg, la care trebuie să adaugi empatia și smerenia unei asistente de la Crucea Roșie, căci trebuie să iei decizii rapide și precise pentru intervenții fără anestezie, care să aline suferința umană pe care o asiști zi de zi”

Acest eveniment are loc în:



There are 26 comments

Add yours
  1. irina

    un adevarat succes…in sfarsit va avea si romania un adevarat loc in mintea celor ce ne-au vizitat.

  2. Sol

    intri in librarie si simti un miros de ceai si in fumdal se aude muzica de calitate… o atmosfera foarte relaxanta! chiar si adolescentii zapaciti sunt vrajiti de cum intra!

  3. Elena Lövgren

    Desi Stockholm,unde traiesc, nu duce lipsa de librarii “cu dichis”, duc dorul Carturestilor si abia astept sa trec pragul pe str.Quinet. E ceva magic acolo si, bineinteles, si pe Verona.Pleci din librarie cu sufletul impacat si incarcat de vise…

  4. Rzv

    Nu e un loc cu nimic special decat intr-o tara fara Borders. Gasesc penibil amalgamul de Tarkovsky si Harry Potter, Mihaela Radulescu si Nabokov. Ar trebui selectate marfurile, sa nu mai vanda toate gunoaiele, daca tot se vor un loc elitist.

  5. daniel

    @Rzv
    salut. uite, noi nu am pretins niciodata ca am fi o librarie elitista, cel putin nu dpdv al ofertei. criteriile noastre de selectie sunt subiective si gandite pentru publicul nostru, nu pentru cel de la Borders.
    publicul nostru este unul de elita , unul interesat de diversitate, deschis, tolerant si creativ.
    am fost si noi la Borders, Harry Potter nu lipseste din raft. Mihaela Radulescu nu aveau, deci noi avem ceva in plus.

  6. carturesti

    Dragi vizitatori, vă rugăm să adresaţi cererile voastre speciale şi întrebările legate de angajări sau orice problemă deosebită, pe mail sau telefonic. Veţi primi răspunsuri mult mai rapid în acest fel.Vă mulţumim!

  7. Andreea

    Buna,
    Vreau sa va felicit pentru ambianta deosebita pe care o creati si o mentineti cu multa atentie pentru carti,muzica si filme,toate de cea mai buna calitate.
    Pot gasi la voi in librarie numerele din iunie 2008 ale revistelor Premiere si Madame Figaro? Astept raspunsul vostru si va urez succes in continuare!

  8. mindwarp

    @rzv
    mda, sa-ti stea tie fitele elitiste in gat.putul gandirii si pendula timpului sa te ajunga din urma, ca vad ca ai ratat startul.lasa-ne pe noi sa decidem ce am vrea sa vedem pe rafturi!

  9. carturesti

    salut mindwarp. vreau să te rog, pe tine şi pe ceilalţi vizitatori ai acestui site, să îl laşi pe Rzv să se exprime aşa cum crede el de cuviinţă. nu ne-a obligat nimeni să creem aceste pagini, este risc pe care nu şi-l asumă oricine, dar mizăm pe bunul simţ al fiecăruia. Rzv are dreptul la o opinie şi nu considerăm deloc necesar să continuăm discuţia cu el după urarea pe care ne-a adresat-o.
    vă reamintesc că suntem bucuroşi să primim orice sugestii aveţi, vizavi de concept, ofertă, calitatea serviciilor, dar prin e-mail.
    mulţumesc.

  10. MandrulDuce

    Rzv, inainte sa iti exprimi o parere categorica si unliaterala, ar fi bine sa iei in considerare toti factorii. Carturesti este,inainte de toate, un business. Si ca orice afacere,scopul principal este sa vanda.Probabil si echipa Carturesti si-ar dori sa poata fi mai selectiva, si axata mai mult pe anumite chestii.Insa stii cum este cu raul necesar.Nu traim intr-o lume perfecta, deci suntem fortati la a face compromisuri. Pe care cu siguranta le faci si tu, si eu si toata lumea,inclusiv Carturesti-ul. Insa cu siguranta, chiar si asa ne-etilic cum spui tu, Carturesti a realizat destule evenimente de cultura si are o oferta destul de variata incat sa poata satisface cele mai rafinate gusturi. Stiu ca este vorba despre arta si cultura si sunt de acord cu tine ca aspectele realiste,materiale nu au ce sa caute aici. Insa traim intr-o lume reala care ne obliga sa ne raportam la ea.
    Cu respect,
    Ducele

  11. Alexandra

    Carturesti e altceva comparativ cu majoritatea locurilor din Bucuresti. E liniste, e cultura, e chill, e aroma…as indrazni sa spun chiar stil. Am auzit si eu comentarii gen “vai dar e de-a dreptul snobism…ceai…carte”. Nu e. Oameni buni deschideti-va mintea. Mai deschideti din cand in cand o carte in locul ziarului de campanie electorala.

    Tot respectul pentru Carturesti. Pentru organizare, pentru atmosfera, pentru tot.

    PS:Pacat ca uneori e cam aglomerat la ceainarie.:D

  12. ionescu

    Ma enerveaza Carturesti. E tot timpul coada la casa. La Ceainarie nu gasesc niciodata loc. Si nici nu pot face rezervare.
    De multe ori ma duc degeaba.
    E atat de aglomerat inca nici nu ma pot uita bine la carti.

  13. Angela Ludosanu

    BUNA ZIUA,
    VA ROG SA-MI RASPUNDETI DACA AVETI LA VANZARE ALBUMUL “O VIATA, UN DESTIN, O ICOANA” DE IRINA NICOLAU. POATE PROVENI DE LA LIBRARIA MUZEULUI TARANULUI ROMAN.
    MI-AR PLACEA SA LIVRATI CARTI SI PRIN POSTA, CU PLATA RAMBURS, CU COMANDA ON-LINE. AR FI O SOLUTIE BUNA PENTRU CEI DIN PROVINCIE, CA MINE.
    CU MULTUMIRI, ANGELA